Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.
Det er spændende så tæt på hinanden at smage en Asti spumante og en Moscato d'Asti (fra Baldi Pierfranco), der grundlæggende handler om præcis det samme: søde, liflige, aromatiske Moscato-bobler.
Asti'en her fra Mondoro er glimrende, bobler ganske intenst, har god fordeling af sødme og friskhed, har mere vægt end Moscato d'Asti'en, er drøjere, "mætter" mere. De 2 % mere alkohol (7.5 %) tæller med i dette vægtregnskab.
Moscato d'Asti fremstår generelt mere ydmyg; det svagere tryk fra frizzante-boblerne kræver ikke Champagne-flaske, -prop eller andet storladent, som Asti spumanten er udstyret med.
Men vi foretrækker faktisk klart den nævnte Moscato d'Asti: den forførende lethed hvormed den glider ned, nydelsen ved at det ene glas kalder på det næste, de spinklere og mindre anmasende bobler, og så synes vi den smager bedre. Endelig er den billigere. Desuden er den "datomærket": årgangen er angivet. Det har betydning, fordi boblende Moscato er bedst og mest liflig som ung.