3 stjerner2 stjerner Helle4 stjerner PrebenRødvin

Ardentius, Puglia, Feudi di terra d'Otranto, 2007, 13% (Apulien, Italien) L ARD/09

99,00 hos Gallovini

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Mørk og fyldig vin, der kan give associationer til Australien og Spanien.

Der er to stjerner fra Helle, der ikke bryder sig om smagstypen, og for hende kammer den "oversøiske" fornemmelse over og giver hende en fornemmelse af vammelhed, og hun finder den med sin tæthed for mættende.
Der er fire stjerner fra Preben, der er helt med på den australske association, og jeg kan også godt forstå at den chokoladeagtige fornemmelse af sødme, som eftersmagen lader hænge, kan opleves som lidt vammel - men sådan har jeg det bare personligt ikke. Jeg synes derimod at vinens solmodenhed er fint "kontrolleret", og at den balanceres af vinens øvrige komponenter - og så synes jeg at den smager godt.

Vinen har en duft af friskfældet fyrretræ, fløde og meget solmodne, mørke og koncentrerede bær. Også smagen er tæt, mørk og solmoden. Brombær er nærmeste association. Eftersmagen byder som nævnt på en fornemmelse af sødme og en smag hen ad lakrids og mørk chokolade.

Umiddelbart efter åbning byder flasken også på fin struktur med modne og samtidig let ru tanniner, som dog glider ind i helheden efterhånden som vinen får luft. Vinen bliver i det hele taget mere harmonisk med luftning.

September 2010
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.