4 stjernerRødvin

Arbois Pupillin, Trousseau - le Ginglet, Philippe Bornard, 2011, 12% (Jura, Frankrig) L.03

Kvalitet-pris: OK
236,00 hos Krone Vin
Etiket

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Elegant, syrefattig og karakterfuld naturvin.

Meget lys farve. Umiskendelig naturvins-duft, der vidner om lav (eller ingen) svovling. Men der er også lyse, røde bær nedenunder, hvilket kommer tydeligst frem i store glas.

Smagen rummer ren og god bærvinøsitet - igen lyse, røde bær - med en lille campari-agtig bitterhed i finalen. Vinen er blid og forekommer umiddelbart lidt flad og ufrisk grundet den lave syre, som man lige skal vænne sig til. Når det er sket, er det alligevel som om dette udtryk på sin vis passer til vinen, som alt i alt er en god oplevelse.

Vinen er formentlig ufiltreret, idet det sidste glas er meget finkornet grumset.

Glas: Zalto bourgogne.

(Naturvin anmeldes af Preben alene.)

September 2014
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.