2,5 stjerner2 stjerner Helle3 stjerner PrebenHvidvin

Alsace, Riesling Réserve, Jean-Baptiste Adam, 2009, 12% (Alsace, Frankrig)

69,95 i SuperBest (skiftet navn til Meny)

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Jeg (Preben) må tilstå, at jeg er begyndt at betvivle mine muligheder for på "retfærdig" vis at bedømme hvid Alsace-vin. Efter at de tørre, tyske Riesling-vine har fået greb om mine smagsløg, har det nu flere gange forekommet mig, at min smag er blevet kalibreret, så Alsacerne ikke rigtig smager mig mere; de er begyndt at kede mig. I tilfældet med nærværende vin endda ganske voldsomt.

Helle har - da hun går udenom tyskerne - derimod sin Alsace-smag i behold, og ifølge hende har vinen her en glimrende duft og smag, der er genkendelig som Alsace. Jeg kan hverken genkende den som Alsace eller Riesling; det sidste kan skyldes at jeg i for høj grad forventer, at Riesling skal smage nogenlunde som i Tyskland (og det er selvfølgelig ikke er en rimelig forventning). En tydelig bitterhed i vinen generer os begge.

Samlet ender Helle på tre stjerner, mens min kedsomhed når et niveau, der gør, at jeg ikke kan strække mig til mere end to subjektive stjerner.

August 2011
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.