Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.
Vi diskuterede endnu en gang, om Alsace Pinot Noir er en rosé- eller en rødvin. Helle opfatter vintypen som rød, jeg opfatter den typisk som rosé. Og farven er da også i mellemfeltet, nok mest som en lys rødvin. Flasken er af ufarvet glas, hvilket signalerer rosé.
Vinen har nogle smage, som er overvejende rødvins-agtige, mens strukturen hælder mere mod hvid- eller rosévin: Der er ikke megen garvesyre, der kun anes med stor koncentration som et let strejf i det sidste glas. Forhandleren anser vinen for en rødvin, så det var sådan at vi gik til den.
Vinen har en duft af ribs og stikkelsbær plus et tydeligt indslag af sød barrique. Smagen siger friske solbær (på en lys måde) og stikkelsbær, med luftning ændrer tonerne sig mod hindbær. Lagringen på barriques er også tydelig. Vinen er lækker og med god smagsfylde. Den glider let og gnidningsfrit ned.
Vinen er dejlig uden mad og klarede også maden (forsigtigt krydret kylling) glimrende. Men det er en vin - som type - som vi synes er lidt svær at finde anvendelse for. Det kan dog lige så godt skyldes, hvad vi har vænnet os til, som det kan skyldes vinen.
Vinen gør sig bedst ved ca. 16°