2,5 stjerner3 stjerner Helle2 stjerner PrebenHvidvin

Alsace Grand Cru, Riesling Schlossberg, Cave Kientzheim-Kaysersberg, 2009, 13% (Alsace, Frankrig)

Kvalitet-pris Minus 1: Noget for dyr
129,00 i føtex

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Vi har drukket en del eksemplarer af denne vin i årgang 2008 (ikke anmeldt, da den blev udsolgt lige omkring det tidspunkt vi smagte den første gang). Superdejlig vin, som selv Preben - der normalt keder sig i selskab med hvid Alsace - nød på femstjernet niveau. På den baggrund er vinen en markant skuffelse i 2009.

Svag duft i tropefrugt-retningen. I munden er vinen tør, frisk, lidt neutral og uden den store Alsace-karakter. Og så slutter den let bittert. Der forekommer isoleret set at være pænt med stof i den.

Tre stjerner fra Helle, to fra Preben.

November 2012
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.