3 stjernerHvidvin

Alsace, Gewurztraminer, Vieilles Vignes, Domaine Schaeffer-Woerly, 2012, 12% (Alsace, Frankrig) L1312

Kvalitet-pris: OK
149,95 i SuperBrugsen og Kvickly

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Vi burde nok have studeret det med småt på bagetiketten, før vi købte vinen. De 50 g sukker pr. liter, der angives, var ikke lige det vi søgte.
Normalt kan man få en ide om mulig sødme ved at se på alkoholprocenten (lav alkoholprocent antyder muligheden for sødme), og her gav de 12 % ingen mistanke om høj sødme. Det skal dog også sige, at vi ikke plejer større omgang med Gewurztraminer fra Alsace, så hvordan relationen mellem alholprocent og sødme normalt er, aner vi ikke.

Vinen smager glimrende uden at nå de aromatiske højdepunkter, som er druesortens potentiale. Og så er den som nævnt decideret sød. Sødmen afbalanceres ikke i nævneværdig grad af syre, så vinen kan forekomme lidt flad. Stor smagsfylde og god længde.

Vinen blev drukket sammen med asiatisk krydret mad, og her passer både smagstype og nogen sødme.

Januar 2015
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.