Facebook-ikon
Del denne side
Vinsidernes aktuelle Google PageRank
 
4 stjernerHvidvin

Adarmando, Bianco dell'Umbria, Tabarrini, 2006, 13% (Umbrien, Italien) L.08/07

Kvalitet-pris: OK
115,00 (99,00 v. 6 fl.) hos BB Vinimport (hedder nu Copenhagen Wine)

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Med udsigt til en stor risiko for en oplevelse, der ikke behager os, og især mishager Helle, går vi - som det vil være den trofaste læser bekendt - normalt uden om italiensk hvidvin. BB Vinimport havde dog på deres 200 for 200 smagning i 2007 lokket os til at smage denne Adarmando, hvilket gik godt, så de har vovet at levere en vin til anmeldelse. Også det gik godt.

Vinen er fremstillet af Trebbiano Spoletino.

På samme tid olieret og frisk duft af bl.a. mango og stikkelsbær. Stor smagsfylde med tropiske indslag af i ananas-/mango-genren. Fin friskhed. Lang og ganske dyb eftersmag med antydninger af mineralitet. Ikke uden en vis kompleksitet.

Vinen er lækker og både mættende og tilfredsstillende, og den er grundet sin tyngde - der kommer fra koncentration og fylde og ikke fra den moderate alkohol (13%) - meget madegnet. Umiskendelig høj kvalitet.

Juni 2008
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.