The Vietnamese
anmeldelse af (især) vinhåndteringen
Vietnamesisk restaurant
København
Vinaspektet:
Plus:
- Godt vinkort med ganske stort udvalg af vine både glas- og flaskevis.
- Den smagte vin (Gewurztraminer, Hugel) var både rigtig god og passede fint til maden.
Neutralt:
- Vinvejledningen var sparsom. Vi blev foreslået en sød hvidvin, en tysk Riesling - og det var et udmærket forslag - men tjeneren lod ikke til at kunne bestemme sig til, om det var vinkortets halbtrocken eller trocken. Den Gewurztraminer, vi endte med at vælge, kendte han intet til.
- Vi fik ikke noteret priser, men langt de fleste vine ser ud til at være i mellem-prislejet, og vi forestiller os, at vinene her sælges med nogenlunde samme type fortjeneste. Vores vin kostede faktor 2,3 i forhold til detailpris, hvilket efter danske forhold er i den moderate afdeling.
- (Hvid)vinen blev serveret for varmt. Det var dog muligt at få en spand med is og vand til afkøling. Men vi måtte igennem det vanlige cirkus med at få tilstrækkeligt vand i til at der kunne køles effektivt.
Mad:
Betjening:
Maden var velsmagende og veltillavet. Nogle retter sjovere end andre. Det vi smagte var mildt krydret (vi kender ikke meget til det vietnamesiske køkken og ved derfor ikke om det er typisk.)
Der kan ikke sættes en finger på betjeningen, som var meget venlig, serviceminded og effektiv.
Tjenerne snakkede heldigvis dansk. Men menukortet var på engelsk. Vi anser os selv for at være velbevandrede i det engelske sprog. Men i situationen kom vi ikke lige på, hvad broth betyder (suppe). Vi troede, at vi havde bestilt en krydret kyllingeret, men vi fik desværre hønsekødssuppe.
Måske vi skal til at tildele stjerner for restauranters respekt for at de befinder sig i et land hvor sproget er dansk, og deres hensyntagen til at de besøgende ikke nødvendigvis kender alle madrelaterede engelske ord...
Februar 2019