The Norrmans Farmhouse

anmeldelse af vinaspektet, mad og betjening
Restauranten hos The Norrmans Farmhouse

The Norrmans Farmhouse er et Bed & Breakfast, hvor man i weekenderne tilbyder et ophold med middag, som er en fast treretters menu. Det ligger i Klippinge på Stevns.

Vinaspektet: 4 stjerner

Vinkortet byder på fem mousserende vine, to orange, fem hvid-, syv rød- og en dessertvin. Gode muligheder for vin glasvis.
Kortets oplysninger er sparsomme og inkonsistente, og der er en del stavefejl. Om kortets billigste vin, en tysk hvidvin, oplyses både navn, druesort, producent og årgang, mens kortets dyreste hvid- og rødvin blot angives som henholdsvis Bourgogne Blanc og Bourgogne Rouge.

Den venlige tjeners viden om kortets vine forekom os at være tæt på nul. Da vi spurgte, hvordan deres "Flick Alexander Chardoney" (kortets stavning) var i forhold til Bourgogne Blanc'en, var svaret at Bourgognen var dyrere, og at de kun havde én Chardonnay, dvs. hun vidste ikke at hvid Bourgogne er lavet af Chardonnay.

Det var først, da vi var godt i gang med vores hvidvin, at vi ved at høre betjeningen ved nabobordet, erfarede, at man bød på en vinmenu. Det havde vores tjener glemt at oplyse os om.

Otte stikprøver giver en gennemsnitsfaktor på 2,2 i forhold til detailpriser. Det er efter danske forhold i sjælden grad billigt.

Både den boblende aperitif - en Cava brut nature - vores hvide Bourgogne Blanc og en mjød til dessert var glimrende.

Serveringstemperaturerne var i orden, og vi fik uopfordret stillet en glimrende vinkøler på bordet, så vores hvidvin kunne holde sin kølighed.

Afgørende for vores fire stjerner er, at de vigtige "grundydelser" - de smagte vine, serveringstemperatur, afkølingsmulighed og pris - var helt i orden.

Forret
Mad: 4 stjerner

Maden var dejlig og med personlighed. Velsmagende, veltillavet, passende portionsstørrelser. Nærende og solid uden at være tung.

Betjening: 4 stjerner

Betje­ningen var meget venlig og imødekommende. Man var fint opmærksom på ønsker om pauser mellem serveringerne.
Tjenerne var ikke altid så opmærksomme; man skulle arbejde noget for at få deres opmærksomhed.

Marts 2024

Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.