Stenbjerg Kro

anmeldelse af (især) vinhåndteringen
Kro
Stenbjerg (Thy)
Vinaspektet:3 stjerner
Udsigt fra Stenbjerg Kro

Man skal ikke tage på Stenbjerg Kro for at få en vinoplevelse, men for at få noget god og veltillavet mad med et glas rimelig vin som ledsager.
Vores anmeldelse af vinaspektet tager accepterende udgangspunkt i kroens, hvad vin angår, åbenlyst relativt lave ambitionsniveau, som vi naturligvis har justeret målestokken efter.

Vinaspektet

Plus:

  • Alle vine er økologiske.
  • Alle (22) vine kan købes glasvis.
  • De tre vine, vi smagte på vores to besøg på restauranten, var fra rimelige til ganske gode - en god Alsace Riesling, en landlig Chianti Classico og en glimrende dessertvin. Restaurantens ambitionsniveau taget i betragtning, tæller vi det på plussiden.
  • Der var via en iskappe mulighed for afkøling af en for varm rødvin. Hvidvinen blev serveret fint afkølet.

Minus:

  • Set i forhold til restaurantens ambitionsniveau: intet. Se Neutralt.

Neutralt:

  • Ret begrænset vinkort med velvalgte vintyper repræsenteret. I tråd med stedets ambitionsniveau.
  • Vi kan ikke komme med et bud på prisfaktor i forhold til detailpris, da alle eller de fleste af vinene ser ud til at komme fra en importør, hvis priser man kun har adgang til som betalende klubmedlem. Men priserne er moderate med et gennemsnit på 384 kr. Billigste vin koster 258 kr. og den dyreste (en Amarone og den eneste der stikker af fra omkring de 400 kr.) koster 798 kr.
Mad: 4 stjerner
Betjening:4 stjerner
Mad

Man spiser rigtig godt på Stenbjerg Kro. Gedigen og veltillavet mad.

Første aften var fiskeretten (billedet) til fire stjerner i den høje ende: veltillavet, velsmagende og meget tilfredsstillende. Også rigtig dejlig dessert. Anden aften var vi en anelse lavere bl.a. med lidt mere banal kromad med oversaltede kartofler, men stadig totalt set på fire stjerner.

Betjeningen afhang noget af, om man kom i kontakt med den nyansatte tjener, der muligvis havde stramme tøjler for, hvilken service hun kunne tilbyde ("jeg får skæld ud hvis..."), eller om det var kroens værtinde, der betjente. Sidstnævnte var ekstremt sød, indlevende og serviceminded og gjorde det til en fornøjelse at være på stedet.

September 2021

Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.