Søllerød Kro

anmeldelse af (især) vinhåndteringen
Restaurant
Holte
Vinaspektet:4 stjerner
Søllerød Kro

Vinaspektet

Plus:

  • Enormt vinkort, flest vine i den dyre ende.
  • De smagte vine var dejlige og af høj kvalitet, og flere af dem var spændende.
  • Da der hørte en vinmenu med til den valgte middag, fik vi ikke brug for vinvejledning, kun hjælp til valg af grappa. Tjenerens valg på baggrund af de ytrede ønsker til stil var her perfekt.
  • Restaurantchefen (Jan Restorff billedet herunder) responderede konstruktivt på vores indvendinger mod glaslugten (se under Minus), mente den kunne skyldes forkert afspænding i opvaskemaskinen og ville tage sig af det den følgende dag.

Minus:

  • Vinglassene lugtede ikke neutralt. Det krævede en smule besvær at få tjeneren til at skylle dem ordentligt med vin før servering.
  • De fleste af vinene (vinmenu) "dukkede sig" noget sammen med den tilhørende mad, så mad-vinmatch var ikke optimalt.

Neutralt:

  • Syv stikprøver på prisfaktoren i forhold til detailpriser viser et gennemsnit på 2,8 (flaskepriser), hvilket er middel efter danske forhold. Laveste faktor ved dyrere vine. (De tjekkede vine sælges en detail fra 119 til 1400 kr. og mellem 435 og 2600 kr. på restauranten.)
Mad: 4 stjerner
Betjening:5 stjerner
Jan Restorff

Meget velsmagende og veltillavet mad, på samme tid klassisk og med originale og spændende smage og teksturer. Håndværk af høj klasse.

Ekstremt opmærksom og præcis betjening (bortset fra episoden med glassene omtalt ovenfor).
Selv om det er et "finere" og meget stilfuldt sted, er atmosfæren afslappet og jordnær, hvilket bl.a. restaurantchef Jan Restorff (billedet) bidrog til med sin lune og rolige tilstedeværelse og kontakt til gæsterne.

Oktober 2016

Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.