Skovridergaarden
anmeldelse af (især) vinhåndteringen
Restaurant ( i forbindelse med hotel)
Nakskov
Vinaspektet:
I forbindelse med en overnatning på Skovridergaarden i Nakskov spiste Preben på hotellets restaurant.
Plus:
- Vinkort, der på trods af at det ikke er så omfattende, alligevel giver rimelige valgmuligheder. Jeg savnede dog mine hvidvins-favoritter, som er klassiske vintyper: Hvid Bourgogne og tysk Riesling.
- Kvaliteten af vinene forekom at være i orden; en del kommer fra H.J. Hansen.
- Som noget helt usædvanligt blev jeg i samme øjeblik min rødvin ankom spurgt, om jeg ville have en køler. Vist aldrig oplevet før!
- På baggrund af få spørgsmål forekom det, at tjeneren var godt inde i tingene og forstod at rådgive.
Minus:
- Prisniveaet er begynder at være i den dyre ende efter danske forhold. Fem stikprøver gav en faktor 3,0 i forhold til detailpris med variationsbredden 2,4-4,0 med mindste faktor for dyrere vine.
Neutralt:
- Rødvinen blev serveret (efter min smag) for varm, vel omkring stuetemperatur, men som nævnt under Plus var der let adgang til at få den kølet.
- Tilfældet ville, at jeg erfarede, at man havde adskillige dyrere vine på lager, vine som ikke fremgik af vinkortet. Det vidner om stort vinengagement - men er jo ikke til megen nytte, når man finder ud af det efter middagen ved en tilfældighed.
Mad:
Betjening:
Maden var veltilberedt og velsmagende, og portionerne var rigelige - en forret og en hovedret kræver solid appetit.
For tung stil til min smag, men man foregiver ikke at excellere i fransk elegance, så det kan man i princippet ikke klage over.
December 2014