Skovridergaarden

anmeldelse af (især) vinhåndteringen
Restaurant ( i forbindelse med hotel)
Nakskov
Vinaspektet:4 stjerner
Skovridergaarden

I forbindelse med en overnatning på Skovridergaarden i Nakskov spiste Preben på hotellets restaurant.

Plus:

  • Vinkort, der på trods af at det ikke er så omfattende, alligevel giver rimelige valgmuligheder. Jeg savnede dog mine hvidvins-favoritter, som er klassiske vintyper: Hvid Bourgogne og tysk Riesling.
  • Kvaliteten af vinene forekom at være i orden; en del kommer fra H.J. Hansen.
  • Som noget helt usædvanligt blev jeg i samme øjeblik min rødvin ankom spurgt, om jeg ville have en køler. Vist aldrig oplevet før!
  • På baggrund af få spørgsmål forekom det, at tjeneren var godt inde i tingene og forstod at rådgive.

Minus:

  • Prisniveaet er begynder at være i den dyre ende efter danske forhold. Fem stikprøver gav en faktor 3,0 i forhold til detailpris med variationsbredden 2,4-4,0 med mindste faktor for dyrere vine.

Neutralt:

  • Rødvinen blev serveret (efter min smag) for varm, vel omkring stuetemperatur, men som nævnt under Plus var der let adgang til at få den kølet.
  • Tilfældet ville, at jeg erfarede, at man havde adskillige dyrere vine på lager, vine som ikke fremgik af vinkortet. Det vidner om stort vinengagement - men er jo ikke til megen nytte, når man finder ud af det efter middagen ved en tilfældighed.
Mad: 4 stjerner
Betjening:5 stjerner

Maden var veltilberedt og velsmagende, og portionerne var rigelige - en forret og en hovedret kræver solid appetit.

For tung stil til min smag, men man foregiver ikke at excellere i fransk elegance, så det kan man i princippet ikke klage over.

December 2014

Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.