Restaurant Sheng Hua

anmeldelse af (især) vinhåndteringen
Kinesisk restaurant
Kalundborg
Vinaspektet:2 stjerner
Lamper

Man går næppe på kinesisk restaurant for at få sig en vinoplevelse. Men det har selvfølgelig betydning, hvis man holder af god vin, hvordan vinaspektet håndteres. Vi vælger derfor, selv om det måske er en anelse uden for skiven, at anmelde nærværende restaurant.

Vinaspektet

Plus:

  • Efter danske forhold favorable priser. Seks stikprøver viste faktor 2 i forhold til danske detailpriser.
  • De fleste vine giver god mening i forhold til madtypen.
  • Det ser ud til, at de fleste af vinene kommer fra kvalitetsforhandleren Kjær & Sommerfeldt.
  • Mulighed for at købe husets vin pr. glas, halv- eller helflaske.

Minus:

  • Den smagte vin - en Shiraz (fra Kjær & Sommerfeldt) var rædsom, sukkersød og vammel.
  • Man kan ikke få et glas mousserende vin, mindste kvantum er en halv flaske (cava).

Neutralt:

  • Vi efterspurgte en spand med is og vand til afkøling af vores vin. Vi fik en spand med is og måtte bruge den kande vand, der fulgte med rødvinen, hvilket rakte til at fylde spanden lidt under halvt, hvorefter den sædvanlige praksis med at vende bunden i vejret på vinen flere gange, indtil både top og bund var afkølet, måtte tages i brug.
  • Relativt lille vinkort, som alligevel ser tilstrækkeligt ud madtypen taget i betragtning.
Mad: 2 stjerner
Betjening:1 stjerne
Mad

En forret og en hoved­ret var på det jævne med intetsigende krydringer. Suppen havde en lettere geléagtig konsistens, hvilket ikke var appetitligt, men vi ved ikke om det er kutyme i kinesisk mad og derfor en præmis, som vi i givet fald ikke kan tillade os at beklage os over. Ingen af hovedrettens forskellige typer grønsager bidrog med andet end sprød konsistens, ingen smag.

Det, at nogle stamgæster beklagede sig over den meget sløve betjening, fortalte os, at vi var der på en atypisk og dårlig dag, hvad betjening angik (men vi kan jo kun vurdere det vi oplevede). Ventetiden fra vi havde fået menukortet, til vi fik lejlighed til at afgive bestilling, var lang, til trods for at der kun var få mennesker i restauranten. Den unge tjener glimrede mest ved sit fravær og sin uopmærksomhed, og vi så flere gange gæsterne bære deres mange brugte tallerkener ud (buffeten var øjensynligt populær). Tjeneren vidste intet om maden. Og han kom til at levere en ret med en ingrediens, som vi på forhånd havde frabedt os grundet allergi.

Juni 2018

Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.