Brasserie Sài Gòn
anmeldelse af (især) vinhåndteringen
Vietnamesisk-fransk restaurant
København
Vinaspektet:
Plus:
- Tjenerens vinvejledning var ok.
- Vi fik lov til at smage den vin, vi valgte, fra en i forvejen åben flaske. God service.
- Vores rødvins serveringstemperatur var passende, dvs. let afkølet. Vi fik indtryk af, at man gik seriøst op i vinenes temperatur.
- Det ser ud til, at den overvejende del af vinene kommer fra kvalitets-forhandleren Sigurd Müller.
Minus:
- Vi fandt vinkortet mærkeligt i forhold til maden. Halvdelen af de 10 rødvine var Pinot Noir, heraf fire fra Bourgogne.
- Den flaske, som vi fik lov til at prøvesmage, og som der var udskænket 4-5 glas af, var fejlbehæftet. Det burde være tjekket i forvejen.
- En prisfaktor på 3,7 i forhold til detailpriser (seks stikprøver) er høj.
Mad:
Betjening:
Maden var rigtig god. Dog var vi ikke vilde med luftflûte til hovedretten, hvor vi ville have foretrukket ris - men måske det var det franske islæt.
Tjenerne var vågne, effektive og meget servicemindede.
Eneste anke: en tjener, der kun kunne tale engelsk. Så han havde ikke udviklet sig, siden vi mødte ham på en anden restaurant for mere end tre år siden. (Det er desværre efterhånden en udbredt kultur, at man accepterer tjenere og ekspedienter, der ikke taler dansk.)
På baggrund af de andre tjeneres præstation, synes vi det er for hårdt, hvis denne ene person skal koste en stjerne.
April 2023