Restaurant Rudolf Mathis

anmeldelse af (især) vinhåndteringen
Fiskerestaurant
Kerteminde
Vinaspektet:5 stjerner
Restaurant Rudolf Mathis

Restaurant Rudolf Mathis er en fiskerestaurant, hvor man kan vælge mellem menuer bestående af fra tre til syv serveringer. (Der var også én kødhovedret på menukortet.)
Vi erfarede dog, at det lader sig gøre også at vælge to eller én ret, hvis man efterspørger det.

Vinaspektet

Plus:

 • Stort og alsidigt vinkort.
 • Mulighed for at vælge vinmenu eller "a la carte" (givetvis også enkeltglas, men det undersøgte vi ikke).
 • De vin-serverende tjenere var meget vidende og fortalte med passende detaljeringsgrad om de serverede vine (vinmenu), og hvorfor de var udvalgt til de enkelte retter.
 • Vinene blev serveret ved passende temperaturer, d.v.s. også rødvinene var afkølede.
 • Alle vinmenuens vine på nær én passede fint til maden. Tjeneren gjorde sig dog her stor umage med at finde en vin, som kunne tilfredsstille.
 • Rådgivning i forhold til den ret umulige opgave at finde en vin, der både kunne passe til fisk og lam, var forbilledlig.
 • Den aften, hvor vi købte en flaske vin (d.v.s. ikke vinmenu), huskede tjeneren at sørge for at vi med passende mellemrum fik noget i glasset. (Mange steder viser det at man stiller flasken udenfor gæstens rækkevidde, at man har denne intention; man glemmer så blot ofte at omsætte intentionen til handling.)
 • En af tjenerne gjorde sig bemærket med en exceptionel betjening, som vi vil gå i detaljer med herunder.

Neutralt:

 • Vinpriser (købt pr. flaske) er i den efter danske forhold moderate afdeling med en faktor 2,4 (seks stikprøver) i forhold til detailpris.
 • Det har for vinmenuen ikke været muligt at foretage en udregning af prisfaktoren, da vi ikke har kunnet finde fire af de smagte seks vine en detail. Men vores indtryk er, at det - ligesom mange andre steder - er dyrere at købe vin på den måde. Til gengæld blev der skænket ekstra op, da vi på et tidspunkt sad med et tomt glas.

Minus:

 • Intet
Cecilie Josephine Brandt
Cecilie Josephine Brandt

En fantastisk tjener

Som nævnt ovenfor gjorde en af tjenerne sig bemærket ved en ekstra­ordinær betjening: Cecilie Josephine Brandt. Hun var fokuseret, venlig, samt effektiv og afslappet på samme tid. Og så præsterede hun en helt usædvanlig grad af knivskarp opmærksomhed.
Vinmenuens bud på vin til ost var en knastør dansk hvidvin, som jeg (Preben) dels fandt ringe, dels fandt jeg, at den var et dårligt match til osten. Jeg nævnte dette for tjeneren, der her var Cecilie, som foreslog en Riesling med en smule sødme. Den forekom ved første mundfuld heller ikke at være et optimalt match. Cecilie foreslog nu portvin, og den blev mit valg. Det var en 10 års tawny. Jeg gik i gang med min ost og vin, og på et tidspunkt sagde jeg stilfærdigt til Helle, at Rieslingen måske alligevel havde været et bedre match. Den bemærkning fangede Cecilie fra adskillige meters afstand, hun kom tilbage og spurgte venligt, om jeg hellere ville have Riesling. Ja tak!
Da det blev tid til kaffe, var der ingen sukker med (og jeg savnede det ikke). Helle spurgte, om jeg ikke ville have sukker. Også dette hørte Cecilie fra en afstand, hvor vi ikke tænkte på os selv som indenfor hendes hørevidde. Og omgående var hun på pletten og spurgte, om jeg ville have sukker.
Da vi var nødt til at påtale, at en hovedret var knapt lunken, sørgede hun fleksibelt for en kompensation, som vi var meget tilfredse med.
Hun gjorde konstant alt, hvad der stod i hendes magt, for at vi skulle få en optimal oplevelse. Og hendes indsats var afgørende for at vi forlod restauranten med meget glade smil på læben. Hun er i en klasse for sig!

Mad: 4 stjerner
Betjening:5 stjerner
Mad

Maden var smukt anrettet og særdeles veltillavet. Stilen var i den fine og elegante afdeling.

Helle var fuldt tilfreds med smagsoplevelserne. Preben savnede noget mere smag, velvidende at der selvfølgelig skal tages højde for, at fisk byder på milde og sarte smage.

Kødretten med lam var den mindst spændende af de retter, vi smagte over to aftener, og alt på tallerkenen var højst lunkent. Som nævnt under beskrivelsen af tjeneren ovenfor blev der dog sørget for behørig kompensation.

Alle tjenere agerede med en passende blanding af formelt og afslappet, og betjeningen var effektiv, behagelig og nærmest fejlfri.

April 2019

Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.