Rudolf Mathis

anmeldelse af vinhåndtering, mad og betjening
Fiskerestaurant
Kerteminde
Vinaspektet:4 stjerner
Champagne og bord

Vi har besøgt Rudolf Mathis fem gange. Hver gang vi er på Fyn er restauranten nærmest selvskreven til en af vores aftener.

Grundet udsving i både maden og servicen, har vi tidligere anmeldt restauranten to gange. Denne gang er det vurderingen af vinaspektet, der mister en stjerne, mens både mad og betjening har beholdt deres fem stjerner.

Vinaspektet

Plus:

  • Stort vinkort med hovedvægt på de europæiske klassikere.
  • Flot og ganske omfattende spirituskort med alle klassiske typer.
  • Mulighed for at vælge vinmenu eller "à la carte"; også mulighed for at vælge enkeltglas fra vinmenuen.
  • Vores tjener kunne oplyse detaljeret om vinmenuens vine.
  • Der blev, uden at vi behøvede efterspørge det, sørget for at den valgte (hvid)vin kunne holde sig kold.
  • Den smagte vin (som vi valgte uden hjælp fra tjeneren - se under Minus) var virkelig dejlig.

Minus:

  • Vi ønskede at høre tjenerens bud på en eller flere anbefalinger, hvis vi ønskede én flaske til alle retterne. Tjeneren sagde, at vinkortet var indrettet, så alle vinene skulle kunne passe. "Også Barolo?" spurgte vi (det var en ren fiskemenu). "Nej, måske ikke lige den" var svaret. Vi kunne have nævnt adskillige andre af vinkortets rødvine, som efter vores mening ikke var egnede til at ledsage fisk. En eller anden form for kompetent vejledning burde være mulig - især restaurantens niveau taget i betragtning.

Neutralt:

  • Vinpriserne er i middelområdet efter danske forhold med en faktor 2,4 i forhold til detailpris (otte stikprøver for hele flasker), størst faktor for kortets billigste vine (x 3,3), mindst faktor for de dyreste (x 1,6). Vinmenuer er (som næsten altid) en dårlig forretning for kunden.
Mad: 5 stjerner
Betjening: 5 stjerner

Vi har i forbindelse med denne restaurant-anmeldelse givet den dobbelte plads til madbilledet, i forhold til hvad vi plejer, fordi maden udover at være ekstremt velsmagende, også var (og altid er) en fryd for øjet.

Om aftenen serveres kun menuer med tre til fem retter. Derudover serveres tre indledende appetizers.

Maden er virkelig lækker, og der er masser af god smag, samtidig med at den grundlæggende elegante stil bibeholdes, som fx i forretten Safrandampet havtaske med sprøde, marinerede grønsager i grøn karry og sauce nage. En af hovedrettens grillede fisk var dog grillet lidt for hårdt, syntes vi (men vi er stadig på klare fem stjerner).

Betjeningen er professionel, opmærksom, præcis og venlig.

Oktober 2023

Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.