Provianten

anmeldelse af (især) vinhåndteringen
Vinbar, café
Gudhjem, Bornholm
Vinaspektet:4 stjerner
Provianten

På Provianten sidder man lige ned til Gudhjem havn, og det er et dejligt sted at sidde. De skriver selv på deres hjemmeside: "Provianten er ikke en restaurant. Men vi elsker mad, næsten lige så højt, som vi elsker vin. Så selvfølgelig kan man få noget godt at spise."

Provianten drives af Maria og Thomas, som selv importerer deres vine, der mestendels kommer fra Sydfrankrig. De går meget op i at druerne håndplukkes, er økologiske og meget mere i samme genre. Provianten fungerer også som vinforretning. Vinene sælges desuden hos Le Pinard i Torvehallerne og kan derudover smages på deres vinbar Sabotøren på Nørrebro.

Vinaspektet

Plus:

  • Entusiastisk og god vejledning til valg af vin til maden.
  • Tre smagte vine var alle gode.
  • Enkel prispolitik og efter danske forhold gode priser: En flaske vin indtaget på stedet koster det dobbelte i forhold til, hvis man køber den med hjem. Også glaspriserne er gode: Et glas af en vin, der for en flaske kostede 250 kr. (barpris), solgtes til 50 kr.

Minus:

  • Et glas rødvin blev serveret ved rumtemperatur (for varmt) og blev køligere ved at stå udenfor i ca. 19°! Maria oplyste dog, at de plejede at servere også rødvin fra vinkøleskab.
Mad: 4 stjerner
Betjening:5 stjerner
Tapas

Man kan på Pro­vianten spise ost, charcuteri, suppe, salat, sandwich, dagens ret og tapas. Vi valgte sidstnævnte, som derfor er det, vores vurdering baserer sig på.

Vi smagte fem forskellige tapas, som var fra virkeligt gode til fremragende. Kun en enkelt var vi ikke tilfredse med: en ceviche, hvor den råmarinerede fisk sine steder var for hård og sej.

Betjeningen var entusiastisk, venlig og upåklagelig.

Juli 2016

Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.