På Provianten sidder man lige ned til Gudhjem havn, og det er et dejligt sted at sidde. De skriver selv på deres hjemmeside: "Provianten er ikke en restaurant. Men vi elsker mad, næsten lige så højt, som vi elsker vin. Så selvfølgelig kan man få noget godt at spise."
Provianten drives af Maria og Thomas, som selv importerer deres vine, der mestendels kommer fra Sydfrankrig. De går meget op i at druerne håndplukkes, er økologiske og meget mere i samme genre. Provianten fungerer også som vinforretning. Vinene sælges desuden hos Le Pinard i Torvehallerne og kan derudover smages på deres vinbar Sabotøren på Nørrebro.
Man kan på Provianten spise ost, charcuteri, suppe, salat, sandwich, dagens ret og tapas. Vi valgte sidstnævnte, som derfor er det, vores vurdering baserer sig på.
Vi smagte fem forskellige tapas, som var fra virkeligt gode til fremragende. Kun en enkelt var vi ikke tilfredse med: en ceviche, hvor den råmarinerede fisk sine steder var for hård og sej.
Betjeningen var entusiastisk, venlig og upåklagelig.
Juli 2016