Brasserie Post er en nyere af Claus Meyers restauranter.
Vinkortet er ganske omfangsrigt med vine fra alle de vigtigste franske distrikter. Vi satte stor pris på, at det deklareres, hvilke vine der er naturvine, som udgør ca. halvdelen af hvid- og rødvinene.
Der er få vine under 600 kr. flasken, og billigste vin koster 460 kr.
I forhold til detailpriser viser ni stikprøver en gennemsnitsfaktor på 3,0, hvilket begynder at være i den dyre ende.
Et pænt lille udvalg af vine kan købes glasvis.
Det ser ud til, at vinene kommer fra mange forskellige importører, og en del af vinene har vi slet ikke kunnet finde her i Danmark. Det tyder på en meget bevidst udvælgelse.
Flere steder er oplysningerne på vinkortet mangelfulde. Fx er rødvinene fra Loire og Alsace slået sammen, og appellationerne oplyses ikke, så man kan ikke se, hvilke vine
der er fra Loire, og hvilke der er fra Alsace. Vores tjener vidste ikke hvilke der var hvad, men hentede hjælp fra en af restaurantens to sommelierer, som udover at kunne oplyse os også havde en meget klar vinanbefaling (én flaske) til vores meget forskellige retter.
Udover at vinen ramte i plet til formålet, var den også virkelig god og øjenåbnende for, hvad der nu til dags kan laves af karakterfuld rødvin i Alsace (etikettebilledet).
Vores vin blev serveret perfekt afkølet, og da vi senere fik brug for mere afkøling, bad vi om at få en spand med vand og is. Den ankom inden der var gået to minutter.
Billedet viser en af vores forretter - en ganske stor portion, som man skal have mere end almindeligt stor appetit for at kunne spise op, hvis der også skal være plads til en hovedret.
Maden var veltillavet, solid og velsmagende.
Betjeningen var meget venlig, opmærksom og serviceorienteret.
Januar 2024