Peperoncino - Det røde pakhus

anmeldelse af (især) vinhåndteringen
Italiensk restaurant
Næstved
Vinaspektet:3 stjerner
Det røde pakhus

På restaurantens hjemmeside hedder restauranten Peperoncino, mens der på gadeskiltet udenfor restauranten står Ristorante il Siciliano. I begge tilfælde er tilføjet Det røde pakhus.

Plus:

  • Den smagte (husets) vin var aldeles glimrende. (Mange (alle?) vine lader til at stamme fra Wine Group, som vi ikke har nævneværdigt kendskab til, så vi kan ikke udtale os om det generelle kvalitetsniveau.)
  • De mest gængse og klassiske vintyper er repræsenteret på det ikke så omfattende vinkort, så alle burde kunne finde noget til deres smag.

Minus:

  • Vores indtryk er, at man ikke kan forvente kvalificeret vinvejledning. En helt almindelig Chianti blev således frarådet til en vegetarret, fordi vinen angiveligt ville være for kraftig med den begrundelse at den var toscansk og blev sat i samme kategori som en Brunello. En almindelig Chianti til en skønnet detailpris på ca. 90 kr. gætter vi på vil være en lettere og frugtig vin og vil næppe, som tjeneren anførte, kræve en bøf.
  • Ringe nedkølingsmuligheder: Vi ønskede vinen, der havde stuetemperatur, kølet og fik en spand halvt fyldt med koldt vand. Man havde ingen is. Vi skønner at vandet var ca. 15 grader, og det kunne dermed langsomt køle vinen en lille smule (og det var som altid med så lidt vand i spanden nødvendigt at vende bunden i vejret på flasken nogle gange for at få den køligere vin op øverst i flasken). Hvad havde man gjort med en mousserende eller en hvidvin? Her ville det "kolde" vand have opvarmet vinen.
  • Vinkortet er sparsomt oplysende, og det virker lidt tilfældigt hvad der oplyses. Ingen årgange oplyst. Få producenter oplyst; grundet manglende systematik kan man dog ikke uden research se, om det er vinens navn eller producenten, der er oplyst.

Neutralt:

  • Efter danske forhold middel priser. Fem stikprøver giver faktor 2,7 i forhold til detailpriser.
Mad: 4 stjerner
Betjening:3 stjerner
Vegetarret

Velsma­gende, veltil­beredt og tilfredsstillende mad - vurderet på baggrund af en enkelt smagt vegetarret med bl.a. aubergine. Lidt pudsigt at lade retten ledsage af - iøvrigt lækre - kogte kartofler.
Det glimrende brød på bordet blev på et tidspunkt udskiftet med friskbagt og varmt.

Juni 2015

Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.