Restaurant Molen

anmeldelse af (især) vinhåndteringen
Nexø, Bornholm
Vinaspektet:5 stjerner
Molen Udsigt til Østersøen og Nexø havn

Restaurant Molen er en relativt ny restaurant, som drives af Troels Madsen, der også er på Christianshøjkroen, samt kokken Daniel Kruse og Stefan Rømer (tjeneren på billedet), der begge tidligere arbejdede på Stammershalle Badehotel.

Man ønsker at lave topklassemad, der samtidig er "nede på jorden", og som henvender sig til alle, og ikke kun den rigeste del af befolkningen.

På restaurantens hjemmeside står i skrivende stund (og da vi reserverede bord via hjemmesiden), at enhedsprisen for en servering i mellemstørrelse er 125 kr., at en hovedret koster 225 kr., og at fire serveringer + det løse koster 395 kr. Da vi satte os til bords, var vi derfor overraskede over, at kun den faste menu var en mulighed.

Vinaspektet

Plus:

  • Suveræn vejledning i forbindelse med vinvalg.
  • De valgte vine var dejlige, passede til maden og var af høj kvalitet.
  • Gode vinglas.
  • Perfekte serveringstemperaturer for både hvid- og rødvine. Og vores hvidvin blev holdt ved den rigtige temperatur i vinkøleskab.
  • Tjeneren huskede at servere vin, når glassene var tomme.
  • Da vi benyttede os af tjenerens vinanbefalinger, fik vi kun kastet et blik på den første side i vinkortet. På den baggrund gætter vi på, at det var så omfattende, at det vil kunne dække ethvert behov.

Neutralt:

  • Vi glemte at affotografere vinkortet, så vi kan ikke foretage udregninger af prisfaktor i forhold til detailpriser. Men på baggrund af hvad vi betalte for de valgte vine, skønner vi at priserne er i normalområdet efter danske forhold.

Minus:

  • Intet.
Mad: 4 stjerner
Betjening:5 stjerner
Forret

Rigtig god mad med forretten som et femstjernet højdepunkt. Stilen er "finere" men samtidig "nede på jorden" og med smag, der kan forstås.

Desserten var i virkeligheden tre serveringer, som alle var gode men mængdemæssigt var det voldsomt i forhold til resten.

Betjeningen var venlig, opmærksom, præcis og resonant. Vi følte os godt tilpas.

Juli 2016

Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.