Mangia er en italiensk restaurant og bar i København.
Som det vil fremgå, var der mange gode kvaliteter. Men der var for mange irritationsmomenter, der gør, at vi ikke kommer igen.
Vinkortet var ganske omfattende, selvfølgelig overvejende med italienske vine, men fx. også med 21 Bourgogne-vine og seks vine fra Bordeaux, Savoyen, Rhône og Loire og fire vine fra andre lande end Italien og Frankrig.
Kortet mangler mange steder oplysning om appellation, men oplyser til gengæld konsekvent om druesort.
Der er et pænt udvalg af vine på glas, men de vine, der sælges glasvis, fremgår ikke af listen over flaskevine.
Vores tjener vejledte sådan set fint på baggrund af vores valg af retter. Vi ville dog have valgt en hvidvin i stedet for den valgte rødvin, hvis han havde husket at tage højde for en oplyst fødevareallergi, som han først blev opmærksom på, da vi var begyndt at indtage forret og vin, og som gjorde at måtte udskifte en kødret med en fiskeret.
Da vi beklagede os over dette, sagde tjeneren, at rødvin ville passe lige så godt til fisken, da den var meget kødfuld. Da den rødvin, vi havde valgt, var en af dem de solgte glasvis, ville den rigtige service have været at tage vinen retur og lade os vælge noget andet. Og hvis man ikke ville det, kunne der være tilbudt en eller anden form for kompensation.
Tjeneren tjekkede vores vin for prop ved at smage på den.
Vinen var perfekt afkølet. Og den var god.
En stikprøve på otte vine viser en gennemsnitsfaktor 2,6 for vinkortets priser i forhold til detailpriser, hvilket er middelniveau. Faktoren er størst for de billigere vine.
Menukortet var kun på italiensk og engelsk, og det indeholdt kun to hovedretter, en fiske- og en kødret.
At dømme ud fra den hovedret vi valgte, er menukortet utilstrækkeligt oplysende om hvad man reelt får serveret. Tilbehøret til, hvad der på kortet hed panfried swordfish with salmoriglio, var en art sovs med tomater og oliven, hvilket burde være oplyst. Salmoriglio, som altså var det eneste tilbehør menukortet oplyste om, googlede vi til at være et syditaliensk krydderi lavet af citronsaft, olivenolie, hvidløg, salt og urter, som må have været det, der lå på toppen af fisken.
En pastaforret og en tiramisu var virkelig gode. Fiskeretten smagte fint, men Helle fandt fisken for tør.
Brød fulgte ikke automatisk med men skulle bestilles separat. Det kostede 45 kr. En flaske vand kostede 100 kr.!
Ingen af de fire tjenere, vi havde kontakt med, talte dansk. Og da vi på engelsk bad om en ekstra "plate" (tallerken) forstod den unge tjener ikke hvad det var, men begyndte at snakke om en ret, som vi havde bestilt.
Vi delte vores retter. De tallerkener, vi fik til dette formål var alt for små.
Da der ikke fulgte brød med måltidet, bestilte vi det. De glemte at komme med det, og vi fik det først, da vi bad om det, efter at vi var gået i gang med vores forret.
Som nævnt under vinaspektet, opdagede vores tjener først den allergi, som vi havde oplyst ved reservationen, efter at vi var gået i gang med vores forret, og vi måtte derfor udskifte den valgte kødret med fiskeretten.
Oktober 2024