Magasingaarden

anmeldelse af vinhåndtering, mad og betjening
Restaurant
Faaborg
Vinaspektet:4 stjerner
Magasingaarden

En kommentar til billedet: Man kunne af de ubesatte borde få indtryk af, at stedet ikke er velbesøgt, men det er ikke tilfældet. Der var fuldt hus, den aften vi besøgte. "Tomheden" skyldes, at billedet er taget sent, da mange gæster havde forladt stedet, og der var dækket op til næste dag.

Ang. vinaspektet: Magasingaarden er ikke en restaurant man går på for at dyrke sin vininteresse. Og nogle vil muligvis undre sig over, at vi giver fire stjerner, når vores kritikpunkter udløser flest ord. Men når vi stikker fingeren i jorden og tager bestik af, hvor vi er, og hvad man lægger vægt på dér, har det for os vægtet tungest, at alle de basalt vigtige ting - god vin, temperatur, afkølingsmulighed - var upåklagelige, hvilket var afgørende for, at vi fik en god oplevelse.

Plus:

  • Tjeneren var leveringsdygtig i anbefalinger af gode og velbegrundede vinmatch til vores mad.
  • Vores tyske Spätburgunder rødvin var forbilledligt afkølet.
  • Der var perfekt mulighed for at styre temperaturen med en spand med is og vand.
  • Ni af vinkortets 17 vine kunne købes glasvis.
  • Den vin, vi smagte, var rigtig god.

Neutralt:

  • Med 17 vine (mousserende, rød-, rosé-, hvid- og dessertvin) er kortet lille, men vintyperne er velvalgte, hvis man kan nøjes med europæiske vine (hvad vi er rigeligt tilfredse med).
  • Vinenes priser er i gennemsnit for otte stikrøver faktor 2,8 i forhold til detailpriser, hvilket er middel efter danske forhold. Alle bordvine på nær en Barolo, kostede mellem 325 og 365 kr., så orienteringen synes klart at være, at det skal være muligt at få en godt glas vin, der er til at betale.

Minus:

  • Der er ingen årgangsangivelser på vinkortet, og producenter nævnes ikke for alle vine. En enkelt vin var vi ikke i stand til at afkode, idet kun land men hverken område eller appellation var oplyst.
  • Da vi efterlyste område og druetype for den for os uidentificerbare vin (Aresca La Moretta, Italien) fandt tjeneren frem til, at området var Barbera (som jo er en druesort og ikke en områdebetegnelse). Så oplysningsniveauet om vinkortets vine var i enhver henseende mangelfuldt.
  • Vinmenuerne var dyre. Man kunne få oplyst, hvilke vine, vinmenuerne bestod af. Så hvis man blot havde bestilt disse vine glasvis (den lille to-glas vinmenu), havde man fået vinene ca. 30% billigere.
Mad: 5 stjerner
Betjening: 5 stjerner
Hovedret

Maden var virkelig dejlig, veltillavet og velsmagende.

En fisketerrin havde, udover at den var virkelig velsmagende, en dejlig struktur, hvor man i munden fysisk kunne mærke fiskestykkerne.
Vores farcerede unghane var saftig, mør og velsmagende. Og rødvinssovsen var lækker.
Eneste kritikpunkt - som ikke er nok til at koste en stjerne - var kaffen, som uanset om man på maskinen trykkede på americano eller espresso - var decideret tynd.

Vi valgte den treretters oktobermenu til den favorable pris 298 kr. - som man let kan komme til at betale for en mindre interessant hovedret mange andre steder.

Betjeningen var venlig, afslappet og effektiv. Timingen mellem retterne var optimal, idet man undervejs blev spurgt, om man var klar til næste ret.

Oktober 2023

Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.