Lumskebugten
anmeldelse af vinhåndteringen
Plus:
- Vinkortet er af begrænset størrelse men bød alligevel på alle de europæiske vintyper, som vi værdsætter plus et par oversøiske, så vi manglede ikke valgmuligheder.
- Vi fik god vejledning, og manden vidste hvad han snakkede om.
- Den valgte vin (en Barbera d'Alba, Paiagal, Marchesi di Barolo, 2010) var god og matchede vores mad perfekt. Også en Spätlese fra Mosel var god og passede fint til osten.
- Serveringstemperaturen for rødvinenes vedkommende var god, d.v.s. lettere afkølet.
- Gode rødvinsglas.
Minus:
- Et glas Champagne serveret som aperitif var kedeligt.
- Champagneglassene var ringe.
- Hvidvinen til osten var for varm, blev vist forsøgt nedkølet i sidste øjeblik.
Neutralt:
- Rødvinen kostede faktor 2,8 i forhold til detailpris. Rimeligt efter danske forhold.
- Man opererede ikke med enkeltglas til osten, hvilket efter vores mening er en mangel. Men tjeneren tilbød at åbne en flaske Mosel Spätlese og servere et glas af den. Godt. Så her opvejes en mangel af en evne til at håndtere situationen konstruktivt.
For mindre end en måned siden ophørte Erwin Lauterbach på Restaurant Saison i Hellerup, men han kører heldigvis videre med Lumskebugten, som er en restaurant, der falder i vores smag. Dels fordi maden er velsmagende og veltilberedt, og så er den ikke "overfin", hvilket bl.a. indebærer, at der er nok mad til at måltidet mætter, og at maden gerne må se godt ud men uden at være overpyntet eller teknisk. Desuden er betjeningen en tilpas blanding af på den ene side omhyggelighed, opmærksomhed, korrekthed og indlevelse, på den anden side afslappet og uformel. Sådan kan vi godt lide det.
Oktober 2012