Liselund Ny Slot

anmeldelse af vinaspektet, mad og betjening
Liselund Ny Slot, middag

Liselund Ny Slot ligger på Nordøstmøn nær Møns Klint.
Det er muligt at bo der, spise der eller kombinere begge dele i en opholdspakke, som vi efterfølgende erfarede var dyrere, end hvis vi havde stykket opholdet sammen af ophold plus diverse tilvalg.
Der er gode muligheder for smukke gåture i slotsparken, herunder storslåede udsigter over havet fra den høje beliggenhed.

Vinaspektet: 2 stjerner

Hvis det er gode vinop­levelser, man prioriterer, er det ikke Liselund Ny Slot man skal besøge.
Vi var på et Slotsophold inkl. bl.a. "slottets aperitif", som det så fint hedder på slottets hjemmeside, treretters middag og vinmenu, hvor vinene angiveligt skulle være sammensat til menuen.

"Aperitiffen" var en kedelig, saftevandsagtig spansk rosévin, som kan købes en detail for 59 kr.
Heldigvis blev vi tilbudt at smage på vinene, inden vi fik fyldt glassene. Og hvis vi ikke syntes om en vin, hentede vores værtinde en ny.
Den italienske hvidvin til forretten var acceptabel.
Den første rødvin, vi smagte på, var en kedelig Garnacha fra Navarra. Den manglende begejstring hos alle os tre rejsende gav os mulighed for at smage en endnu kedeligere Rioja - ikke hverken Crianza eller noget derover og ikke fadlagret.
Den vin, som vi oplevede, vi kunne leve med, var en Penedès med ok frugt og uden de primitive tanniner, som de første to vine havde. Men ikke en vin, der decideret fornøjede, blot en lille, behagelig vin, hvor intet frastødte. Og ikke et værdigt match til den serverede kalvemørbrad.

Såvel rosé-aperitiffen, rødvinene til hovedretten samt dessertvinen var spanske.

Vi har kun kunnet finde priser på to af de smagte rødvine, som kan købes en detail for henholdsvis 71 og 85 kr.
En flaske "slottets vin", som det hedder på prislisten, koster 380 kr. Det er jo billigt for en vin på en restaurant, men det giver den høje faktor 4,9 i gennemsnit for de to vine.

"Slottets aperitif", "slottets vine" og "sammensat til menuen" er flotte ord, der nu, hvor vi har oplevet realiteterne, lyder hule og faktisk som falsk varebetegnelse.

På plussiden skal siges, at vores ekstremt søde og servicemindede værtinde trods alt lod os smage flere vine, før vi besluttede os. Og serveringstemperaturerne var ok.

Til vores ophold hørte også cognac/whisky efter middagen. Udvalget af whisky var begrænset til to fra en af de nederste hylder: en Ballantine's blended (ingen aldersbetegnelse) og en Johnnie Walker Red Label (begge under 140 kr. en detail).

Alt i alt vinmæssigt en sløj omgang, hvor begrundelsen for, at vi ikke ender på én stjerne er: 1) værtindens oprigtige ønske om at gøre os tilfredse ved at lade os smage flere vine, 2) at den rødvin, vi endte med, trods alt var ok at drikke. Men at sidde i en smuk stue på et "slotsophold" med god mad og drikke så kedelig vin...tarveligt.

Forret
Mad: 4 stjerner

(Vi ville gerne have vist et billede af hovedretten, men da den blev serveret, var vi i fuld gang med at vælge rødvin, som det fremgår af beskrivelsen ovenfor, så vi glemte at fotografere hovedretten.)

Al den serverede mad var glimrende, regulær, veltilberedt og med råvarer af god kvalitet.

Betjening: 4 stjerner

Vores værtinde var ekstremt sød, serviceminded og sørgede for en god stemning i rummet.
Hun havde opmærksomt øje på vores behov for glas-opfyldning. Det eneste, der betjeningsmæssigt ikke var fuldstændig som det skulle være, var, at hun i lang tid var fraværende, da vi ønskede at få vores dessert.

Maj 2024

Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.