Restaurant Lieffroy

anmeldelse af (især) vinhåndteringen
Restaurant
Nyborg
Vinaspektet:5 stjerner
Udsigt fra Restaurant Lieffroy Er man heldig, sidder man i restauranten med en skøn udsigt til Storebælt inkl. broen.

Vinaspektet

Plus:

  • Kæmpe vinkort med vine i alle prislejer.
  • To vinmenuer i forskellige prislejer at vælge mellem, begge rimeligt prissat.
  • Mange tilvalgsmuligheder pr. glas.
  • Fire champagner at vælge imellem til aperitif.
  • Tjenerens vinviden var meget omfattende.
  • Fem ud af seks smagte vine var rigtig gode og gode match til maden.
  • Fin service at kunne få byttet et glas vin, som tjeneren påstod var uden fejl (hvilket vi ikke var overbevist om), men som vi oplevede som ringe.
  • Masser af spiritus-valgmuligheder.

Minus:

  • På nær den ene ringe vin, som dog problemfrit blev udskiftet: intet.

Neutralt:

  • På baggrund af seks stikprøver finder vi prispolitiken uigennemskuelig. Det er ikke sådan - som det ofte ses - at billigere vine nødvendigvis ganges op med en højere faktor end dyrere. Vi har fundet faktorer i forhold til detailpris på fra 1,6 til 3,5 med et gennemsnit på 2,6 uden at kunne se et mønster.
Mad: 4 stjerner
Betjening:4 stjerner
Forret

Fransk og elegant madstil (kok: Patrick Lieffroy). Regulære portioner (ikke små gourmet-klatter på latterlige kæmpetallerkener). Perfekt tilberedt.

Forretten (billedet) med torsk, en fisk som vi almindeligvis finder kedelig, var fremragende. Hovedret (due) var tanden mindre underholdende. Nogle af dessertens dele var mere spændende end andre. Samlet set fire rigtig pæne stjerner.

Betjeningen var meget effektiv, meget venlig og meget serviceminded.

En på forhånd meddelt mad-intolerens blev håndteret knivskarpt, hvilket giver ro, når maden ankommer på bordet.

Det koster en stjerne, at der gennemgående var et problem med timingen, hvad angår servering af drikkevarer i forhold til den mad, de ledsagede.
Hvidvinen stod meget længe på bordet, inden forretten ankom; rødvinen kom meget kort før servering af hovedretten, og da der skulle diskuteres om vinen havde fejl, et nyt glas skulle smages, og et alternativ til sidst skulle findes, stod den i forvejen ikke så varme hovedret længe på bordet og blev koldere. Petit fours kom efter kaffe og spiritus.

September 2021

Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.