Le Port

anmeldelse af (især) vinhåndteringen
Restaurant
Vang, Bornholm
Vinaspektet:4 stjerner
Havudsigt Le Port's belligenhed på Bornholms vestkyst er fantastisk. Især når man sidder udendørs har man en exceptionel udsigt over Østersøen, og hvis vejr og skydække tillader det, kan man om sommeren nyde solnedgangen sammen med sin aftensmad.

Plus:

  • Pænt og alsidigt vinkort.
  • Gode muligheder for køb af halvflasker og glas.
  • Kvaliteten af de smagte vine var fra ok til virkelig god.
  • Fint oplysningsniveau: Hvis en tjener ikke kunne svare på et spørgsmål vedr. vinen, undersøgte vedkommende det og vendte tilbage med et fyldestgørende svar.
  • Et iltet glas vin blev byttet ikke blot uden problemer men også til en anden vin, der ifølge den kyndige chef, opførte sig bedre umiddelbart efter åbning.

Minus:

  • Man går øjensynligt ikke op i rødvinens serveringstemperatur, der er som temperaturen i indendørsdelen af restauranten, d.v.s. for varm.
  • Rødvinsglassene lugtede ikke neutralt, hvilket krævede en eller anden form for "rengøring".
  • Det er muligt at få vin til rimelig pris, men fire stikprøver viser faktor 3,5 i forhold til detailpris, hvilket nærmer sig den dyre ende.

Neutralt:

  • Problemfrit at få en spand med is og vand til afkøling af for varm vin, men vandet dækkede (som så ofte) kun halvdelen af flasken, hvilket ikke har nævneværdig effekt på den øverste del af flaskens indhold.
Mad: 4 stjerner
Betjening:5 stjerner
Dessert på Le Port

Glim­rende mad. Vi spiste to gange på restauranten. Den ene gang var kødet topkvalitet, den anden gang var det (oksehøjreb) sine steder noget sejt.
De jordbær, der indgik i desserten, var absolut topklasse og mindede os om, at det kan lade sig gøre at producere top-jordbær i Danmark (stikmodsat hvad samtlige de jordbær, vi denne sommer har købt både i diverse supermarkeder og ved gårdsalg, har demonstreret.)

Alle tjenere (kvinder plus en enkelt mand) var ekstremt søde og venlige, så vi følte os rigtig godt tilpas. God timing ved servering.
Den høje grad af opmærksomhed kom bl.a. til udtryk ved, at vi blev spurgt om vi ville flytte bord, da et bord med en smukkere udsigt blev ledigt.

August 2013

Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.