Le Pavé

anmeldelse af (især) vinhåndteringen
Fransk restaurant
København
Vinaspektet:3 stjerner
Le Pavé

Plus:

  • De vine, vi har tjekket, kommer fra kvalitetsimportatører, muligvis med hovedvægt på Løgismose.
  • De vine, vi smagte, var glimrende.
  • Gavmild opskænkning af glas hvidvin.

Minus:

  • Et glas hvidvin var for varmt, ca. 15°, rødvinen også for varm, ca. 20°, Situationen med rødvinen blev efterhånden afhjulpet med en spand med vand og is, som vi dog måtte bede om flere gange, før den ankom nogen tid efter at vi var gået i gang med hovedretten. Der var for lidt vand i spanden, men det har vi vænnet os til hurtigt at klare ved selvbetjening på toilettet fremfor at skulle vente yderligere.
  • Vi fik anbefalet og tog en månedens vin. Det har efterfølgende vist sig, at den blandt seks stikprøver havde det dårligste forhold mellem detailprisen og prisen på restauranten, nemlig en faktor 4,1, hvor de fem andre stikprøver lå mellem faktor 1,8 og 3,2. Hvis månedens vin anbefales med formålet at tjene flest penge sammenlignet med de andre vine, er det et usympatisk princip. Især når der på hjemmesiden står "Hver måned har vi udvalgt en vin, som vi mener, er et godt køb..."

Neutralt:

  • Vinudvalget var relativt begrænset. Fra Frankrig var der for rødvinenes vedkommende lidt Bourgogne, Bordeaux og syd-Rhône, hvilket dog sikkert vil dække de flestes behov til god gedigen fransk mad. Der var også mulighed for vælge mellem fem italienske og tre oversøiske rødvine samt to hvidvine fra andre lande end Frankrig.
  • Prisniveauet er vel ret gennemsnitligt for Danmark. Seks stikprøver gav en faktor 2,8 i forhold til detailpris med variationsbredden 1,8-4,1 med mindste faktor for dyrere vine.
Mad: 4 stjerner
Betjening:4 stjerner
Mad

Super forret, mere end glimrende hovedret med mørt oksekød af høj kvalitet. Middelinteressante oste, der blev serveret uden angivelse af, hvad man burde spise først.

Venlig og glimrende betjening, som bortset fra ovennævnte situation med spanden til afkøling af vinen, var effektiv.

Juni 2014

Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.