Jazzhus Montmartre

anmeldelse undtagelsesvis ikke med hovedvægt på vinhåndteringen
København
Vinaspektet:3 stjerner
Jazzhus Montmartre

Før jeg (Preben) skulle til en koncert i Jazzhus Montmartre, havde jeg egentlig på forhånd besluttet mig for, at jeg ikke skulle anmelde noget som helst i forbindelse med den madservering, jeg havde meldt mig til inden koncerten. Montmartre er jo ikke en restaurant, og jeg skulle ikke ind for at drikke god vin og spise godt men for at høre musik. Det skulle bare være en let og rolig løsning før koncerten.

Jeg havde ved mad-tilkøbet til koncerten valget mellem noget grillet oksekød og en vegetarret, tog vegetarretten for ikke at blive for tung i løbet af aftenen. Jeg noterede mig, at der stod noget med fladbrød og gulerodspuré. Nå ja, tænkte jeg, så er det sådan det bliver.

Men da jeg så fik maden serveret - hold da helt op! Har jeg nogensinde fået et bedre vegetarmåltid? Top-top-top-mad, vegetar eller ej.

Når jeg så vælger, at det skal udløse nærværende anmeldelse, skyldes det, at jeg på det kraftigste vil anbefale - hvis du en dag skal til koncert i Montmartre - at du tager maden med.

Den ved restaurantanmeldelser obligatoriske vurdering af vinaspektet er med her, men er denne gang - modsat det vanlige - det sekundære ved denne anmeldelse.

Mad: 5 stjerner
Betjening: 5 stjerner
Mad

Vegetarretten var annonceret sådan:
Fladbrød med gulerodspuré og syltede svampe toppet med krydderurter
Kartoffel kroket med trøffel olie og røget Vesterhavsost
Grønne blade med vinaigrette og ristede boghvede

Maden var fantastisk! Ekstremt velsmagende, masser af smagsfylde og perfekt krydring, perfekt vinaigrette. Absolut intet at sætte en finger på - hvor ofte oplever man det, når man spiser ude?

Også betjeningen var skarp; venlig, personlig og helt upåklagelig.

Vinaspektet

Plus:

  • Ok vinkort, hvis man kan klare sig med altovervejende italienske vine. Område, druesort og årgange oplyses på kortet.
  • Godt udvalg af vine, der kan købes glasvis.
  • De to smagte vine var glimrende.

Neutralt:

  • Et glas rødvin blev serveret for varmt. Jeg anbefalede en medarbejder, at de skulle køle rødvinene. Hun oplyste, at de havde bestilt et vinkøleskab netop med dette formål, da de var opmærksomme på problemet.
  • Med en gennemsnitlig faktor på 3,2 i forhold til detailpris (otte stikprøver) bevæger vi os ind i den lidt dyre afdeling, hvilket ikke betyder at man bliver ruineret, da de fleste flasker absolut er til at betale.

Minus:

  • Man skal ikke forvente de store muligheder for at blive vejledt i sit vinvalg, men igen: i konteksten - det er ikke en restaurant - fandt jeg det mindre kritisabelt.

September 2023

Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.