Il Grappolo Blu
anmeldelse af vinhåndteringen
Italiensk restaurant
København
Bemærk: Il Grappolo Blu har i 2010 fået nye ejere. Vi forestiller os, at nedenstående anmeldelse dermed er forældet. Men vi bevarer den af arkivhensyn.
Plus:
-
Omfattende vinkort, hvor det nok skulle kunne lade sig gøre at finde noget for de fleste typer smag. Se dog også under Minus (i højre spalte).
-
Kvaliteten af vinene ser ud til at være høj. Der er mange kendte og anerkendte vine, og den rødvin (fra en for os ukendt producent), som vi fik, var aldeles glimrende. Også et glas hvidvin var godt.
-
Vi lod os vejlede, da vi skulle vælge vin, og vi fulgte anbefalingerne. Udover at vinene som nævnt var glimrende, passede de også fint til maden. Så vejledningen fungerede efter hensigten.
Se også under Minus.
-
Der blev tjekket for prop, og glassene blev, som det ses på billedet ovenfor, skyllet i vinen, så eventuelle urenheder fjernes fra glasset.
-
Da vi meddelte, at den serverede rødvin var for varm, kom flasken omgående i en spand med vand og is, uden at vi behøvede at argumentere for noget eller foreslå afkølingsmetode. Vinen havde på denne måde den perfekte temperatur 10 minutter senere helt uden sværdslag. Så let kan det være.
Minus:
- Som nævnt er vinkortet omfattende, men ikke
fuldstændigt, idet der blandt vigtige vintyper bl.a. ikke var en eneste
Barbera vin.
- Vejledningen resulterede som nævnt i gode vinoplevelser. Anbefalingen
af rødvin kom indenfor et halvt sekund, og vi kunne senere konstatere, at det var den vin, som
dominerede serveringen i hele restauranten denne aften. Så nogen særlig
individuel vejledning var der ikke tale om.
- Prispolitikken er lidt svær at blive klog på.
Vi har således i vores efterfølgende pristjek set
eksempler på vine, der i restauranten sælges til nogenlunde samme pris (ca. 800 kr.) og som i
forhold til detail-pris var ganget med henh. 1,6 og 4, dvs. i det ene
tilfælde får man vin svarende til en "reel værdi" på 500 kr., i det andet tilfælde får man for 200
kr. Man kan således
ikke af prisen på vinkortet nogenlunde regne med, hvor meget vinen egentlig er
værd.
Af syv stikprøver har vi fundet en gennemsnitsfaktor på 2,9, hvilket er i den
moderat dyre ende.
Vi havde valgt en anden vin, hvis vi, da vi skulle vælge, havde kendt faktoren
på den valgte vin, da vi så havde set det fordelagtigt at betale en smule mere og
få en vin i en højere klasse.
Og så lidt om maden (der som sædvanligt ikke indgår i
udmålingen af stjerner): Her var vi skuffede især prisen taget i
betragtning (en menu uden vin kostede 545 kr. pr. person). To antipasti (ud af tre) var rigtig gode
(heriblandt den på billedet), den
tredje var fad og uskøn (hvilket vi kunne høre fra nabobordet, at vi ikke var
ene om at mene), en primo (risotto med trøfler) var fremragende, mens den anden
primo (der i virkeligheden var banal pasta med ligeså banal kødsovs) var ok men under
det niveau vi forventede her. Tilbehøret til hovedretten var enkelt på den dårlige måde,
kartoffelskiver helt uden nogen form for interessant tilberedning og grillede peberfrugter, der smagte brændt. Desserten var klodset.
Grundet maden kan vi totalt set ikke anbefale restauranten.
September 2009