Il Grappolo Blu

anmeldelse af vinhåndteringen
Italiensk restaurant
København
4 stjerner

Bemærk: Il Grappolo Blu har i 2010 fået nye ejere. Vi forestiller os, at nedenstående anmeldelse dermed er forældet. Men vi bevarer den af arkivhensyn.

Plus:

  • Skylning af vinglas Omfattende vinkort, hvor det nok skulle kunne lade sig gøre at finde noget for de fleste typer smag. Se dog også under Minus (i højre spalte).
  • Kvaliteten af vinene ser ud til at være høj. Der er mange kendte og anerkendte vine, og den rødvin (fra en for os ukendt producent), som vi fik, var aldeles glimrende. Også et glas hvidvin var godt.
  • Vi lod os vejlede, da vi skulle vælge vin, og vi fulgte anbefalingerne. Udover at vinene som nævnt var glimrende, passede de også fint til maden. Så vejledningen fungerede efter hensigten.
    Se også under Minus.
  • Der blev tjekket for prop, og glassene blev, som det ses på billedet ovenfor, skyllet i vinen, så eventuelle urenheder fjernes fra glasset.
  • Da vi meddelte, at den serverede rødvin var for varm, kom flasken omgående i en spand med vand og is, uden at vi behøvede at argumentere for noget eller foreslå afkølingsmetode. Vinen havde på denne måde den perfekte temperatur 10 minutter senere helt uden sværdslag. Så let kan det være.
Il Grappolo Blu, inventar

Minus:

  • Som nævnt er vinkortet omfattende, men ikke fuldstændigt, idet der blandt vigtige vintyper bl.a. ikke var en eneste Barbera vin.
  • Vejledningen resulterede som nævnt i gode vinoplevelser. Anbefalingen af rødvin kom indenfor et halvt sekund, og vi kunne senere konstatere, at det var den vin, som dominerede serveringen i hele restauranten denne aften. Så nogen særlig individuel vejledning var der ikke tale om.
  • Prispolitikken er lidt svær at blive klog på. Vi har således i vores efterfølgende pristjek set eksempler på vine, der i restauranten sælges til nogenlunde samme pris (ca. 800 kr.) og som i forhold til detail-pris var ganget med henh. 1,6 og 4, dvs. i det ene tilfælde får man vin svarende til en "reel værdi" på 500 kr., i det andet tilfælde får man for 200 kr. Man kan således ikke af prisen på vinkortet nogenlunde regne med, hvor meget vinen egentlig er værd.
    Af syv stikprøver har vi fundet en gennemsnitsfaktor på 2,9, hvilket er i den moderat dyre ende.
    Vi havde valgt en anden vin, hvis vi, da vi skulle vælge, havde kendt faktoren på den valgte vin, da vi så havde set det fordelagtigt at betale en smule mere og få en vin i en højere klasse.
Antipasto

Og så lidt om maden (der som sædvanligt ikke indgår i udmålingen af stjerner): Her var vi skuffede især prisen taget i betragtning (en menu uden vin kostede 545 kr. pr. person). To antipasti (ud af tre) var rigtig gode (heriblandt den på billedet), den tredje var fad og uskøn (hvilket vi kunne høre fra nabobordet, at vi ikke var ene om at mene), en primo (risotto med trøfler) var fremragende, mens den anden primo (der i virkeligheden var banal pasta med ligeså banal kødsovs) var ok men under det niveau vi forventede her. Tilbehøret til hovedretten var enkelt på den dårlige måde, kartoffelskiver helt uden nogen form for interessant tilberedning og grillede peberfrugter, der smagte brændt. Desserten var klodset.
Grundet maden kan vi totalt set ikke anbefale restauranten.

September 2009

Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.