Hotel Saxkjøbing

anmeldelse af vinaspektet, mad og betjening
Restaurant

Hotel Saxkjøbing er fra 1829 og blev i 2006 overtaget af Claus Meyer, der ved besøg holder øje med maden i hotellets restaurant, hvor man også kan spise, hvis man ikke bor på hotellet.

Vinaspektet: 4 stjerner

Vinkortet kommer godt rundt i Europa med få afstikkere til oversøiske lande. Der er også en del vine fra danske Lilleø Vin, som Claus Meyer er Etiket medindehaver af.
Oplysningerne om alle vine er forbilledligt detaljerede med angivelse af både navn, appellation, område, producent, land og årgang.

Bortset fra for dessertvinenes vedkommende er der kun én mulighed for køb af hvid-, rosé- og rødvin glasvis.

Otte stikprøver viser en gennemsnitsfaktor 3,5 i forhold til detailpriser svingende mellem 2,4 og 5,5, så der er stor forskel, hvor gode køb de forskellige vine er. Generelt er vi klart i den dyre ende.

Dejlig aperitif: boblende Mosel-Riesling produceret for Klaus Meyer (se billede af etiket).

Hvidguld

Vinvejledningen fra vores tjener var perfekt. Han kendte tydeligvis vinene, og vi valgte på baggrund af hans vejleding en vin, som var meget dejlig og et perfekt match til vores mad.

Fine serveringstemperaturer.

Spiritus-udvalget var ikke imponerende. Til gengæld var vejledningen lige i øjet. Tjeneren fik mig (Preben der er alene om at nyde spiritus) lokket væk fra mine vante præferencer og anbefalede et dansk produkt: Hvidguld fremstillet af saften fra danske sukkerroer og på samme måde som rom. Lettere og mere frugtig end rom. Fremragende!

Forret
Mad: 4 stjerner

Dejlig og veltilberedt mad. Bisquen (billedet) og kødet var dog for kraftigt saltet.

Betjening: 4 stjerner

Venlig, rolig, imødekommende og serviceminded betjening.

Alt i alt

Samlet set var vi rigtig glade for at besøge Hotel Saxkjøbings restaurant. Næste gang, vi er på de kanter, genbesøger vi meget gerne.

Marts 2024

Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.