Restauranten på Hotel Frederiksminde fik i 2023 en Michelin-stjerne. Michelin-stjerner har i årevis for os fungeret som advarsler. Vi har ikke lyst til at løbe risikoen for at blive udsat for en kæmpe skål, der skal gøre det ud for en tallerken, med en lille klat et eller andet, der skal forestille mad, på bunden.
En anbefaling af restauranten fra en, som heller ikke er til småklatter med en blomst på toppen, og som også finder det naturligt, at et måltid skal mætte og opleves som nærende, gjorde, at vi alligevel vovede at binde an med Frederiksminde. Og godt for det!
(Bemærk: Vi havde valgt en hverdagsmenu med tre retter. Man kan også vælge en essens menu, hvor der serveres 17 forskellige ting. Her kommer man givetvis ikke uden om klat-serveringer.)
Vinmæssigt kom vi kedeligt fra start, idet det glas Champagne, vi havde bestilt som aperitif, var ca. 18° varmt. Sommelieren sagde, at det ikke kunne passe, da han lige havde hentet den fra kælderen. - Nå, men så må kælderen have været for varm, for en vin begynder først at opleves som kølig ved ca. 16°, og det var vores Champagne ikke i nærheden af.
Vi fik sendt Champagnen retur, uden at nogen anden løsning blev fundet. Det første godt, det andet ærgerligt, da vi jo ikke fik den ønskede start på, hvad der skulle være et højdepunkts-måltid.
Alt andet derefter gik heldigvis forbilledligt: Tjeneren, der ikke kunne vejlede os om vin, fik lynhurtigt bragt sommelieren på banen. Hans vejledning var kompetent, nuanceret og indlevende og ledte os til den vin, som vi valgte (én flaske til forret, hovedret - og som manglende aperitif). Den var fremragende og sad lige i skabet i forhold til vores ønsker. Så humøret vendte tilbage.
Også vejledningen i forbindelse med vinledsagelse til desserten var upåklagelig, og da vinene desuden var ordentligt afkølede, var vi glade og tilfredse.
Glimrende spiritus-kort, der bød på spændende afstikkere til uafprøvede dråber.
Vinkortet er meget omfattende med den altovervejende hovedvægt lagt på franske, italienske, spanske og tyske klassikere.
Vi troede først, at kortet var renset for naturvine, men vi har fundet et par af slagsen, hvis man er til den slags.
Otte stikprøver giver en prisfaktor på i gennemsnit 2,8 i forhold til detailpriser. Uanset prislejet ligger faktoren næsten konstant lige omkring de 3. Det er i det høje middelområde for danske forhold.
De billigste vine koster 450 kr. Langt de fleste vine koster firecifrede beløb.
Det var også muligt at købe en vinmenu med tre glas vin til 500 kr.
Maden var visuelt smuk. Gennemført veltilberedt. Passende portioner. Elaboreret og forfinet på den helt gode måde. Og uden at der manglede noget til at fylde en almindelig menneskemave op.
Alt i alt rigtig og superlækker mad fuld af velsmag og spændende indslag.
Niveau- og smagsmæssige pletskud, når vi vil have noget ud over det sædvanlige, uden at det mister jordforbindelsen og bliver (i vores optik) latterligt. Afgjort ting man ikke lige kan efterabe hjemme ved komfuret - så skønt.
Det var lidt forvirrende med alle de forskellige tjenere, vi blev udsat for. De fleste havde en fin parring af ro, effektivitet og præcision. En af tjenerne var dog totalt overgearet og gav os nærmest en følelse af stress. Og så talte hun, ligesom en anden af hendes kollegaer, kun engelsk. Hvordan kan det accepteres?
Overordnet set blev vi rigtig godt, effektivt, venligt og imødekommende betjent. Men man kunne ikke undgå at lægge mærke til tjenernes undertiden voldsomt indstormende entré - nærmest som en hær på speed - det giver uro.
En espresso uden ledsagende sukkermulighed, og hvor det efterspurgte sukker aldrig ankom (det var en meget stærk espresso), udløser en mindre anke.
Maj 2024