Hanstholm Madbar

anmeldelse af (især) vinhåndteringen
Restaurant og café
Hanstholm
Vinaspektet:4 stjerner
Hanstholm Madbar

Vi besøgte første gang Hanstholm Madbar til aftensmad, som er det besøg, der anmeldes herunder.
Det var så herlig en oplevelse, at vi dagen efter genbesøgte til frokost og igen til eftermiddagskaffe/-te, hvilket var knap så skarpt eksekveret som den foregående aften, omend stadig med fine oplevelser.
Det er et dejligt sted at være med god energi og dejlig udsigt fra "Jyllands skulder".

Vinaspektet

Plus:

  • Sympatisk prispolitik. Seks stikprøver giver en prisfaktor i forhold til detailpriser på 2,1. De billigere vine ganges med gennemsnitligt 2,4, de dyrere vine med 1,4. Det er fint her til lands.
  • Trods det sparsomt oplysende vinkort (se under Minus) forekommer det os, at der er kvalificerede tanker bag udvalget af vine.
  • Afgørende for vores fire stjerner: Den rødvin, vi valgte, var både rigtig god og passende afkølet, hvilket vi også tolker som seriøsitet.
  • Man kan få én rød-/hvid-/rosévin glasvis med mulighed for at vælge et almindeligt glas og - aldrig set før - "helt op til kanten". Også menneskelige priser.

Neutralt:

  • Vinkort af meget begrænset størrelse, men til madkonceptet kan man argumentere for, at det er tilstrækkeligt. Vigtige grundtyper repræsenteret. Og som nævnt under Plus er vores indtryk, at der er kvalificerede tanker bag udvalget af vine.

Minus:

  • Vinkortet er meget sparsomt oplysende. I langt de fleste tilfælde er hverken producent eller årgang oplyst. Man satser mere på den afslappede og humoristiske stil. F.eks. ledsages hvidvinen med navnet Heart to heart med deklarationen: "Riesling / frugt / let sødme / den perfekte date Askepot/tyskland"
Mad: 5 stjerner
Betjening:4 stjerner
Mad

Aftenkøkkenet er altovervejende basseret på et tapas-agtigt koncept med små retter, som man kan dele. Det fungerede fremragende.

De fire retter (billedet), vi valgte, var originale, meget varierede, veltillavede og med masser af velsmag og herlig krydring. Det ledsagende brød var godt og med sej krumme. Skøn og glædesfremkaldende mad. (Online-menukortet giver ikke et retvisende indtryk; det er dagens håndskrevne tavle, der indeholder alt det sjove.)

Betjeningen var skarp, entusiastisk, præcis, nærværende, personlig, serviceminded og meget venlig. De unge kvinder, der stod for den, var livlige og meget friske, men ikke overfriske. Man følte sig velkommen og godt tilpas.

September 2021

Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.