Eydes

anmeldelse af (især) vinhåndteringen
Dansk-fransk restaurant
Horsens
Vinaspektet:4 stjerner
Eydes Restaurant Eydes er en del af Jørgensens Hotel, men kan, som det ses, også tilgås fra gaden.

Vinaspektet

Plus:

  • Vinkort: Man opererer fornuftigt med to dele: 1) "Udvalg af vine", som alle gæster får sammen med menukortet. Fint udvalg som givetvis vil imødekomme de flestes behov. 2) Det store vinkort, som er meget omfattende og avanceret.
  • Den rødvin, vi valgte, var fint afkølet. (Den blev dog hentet i en art kælder, så vi ved ikke, hvordan de mere "almindelige" rødvine blev håndteret i denne sammenhæng.)
  • Vores tjener kompenserede for sin manglende viden om vin ved at løbe frem og tilbage mellem os og en computer for at finde svar på vores spørgsmål, hvilket gjorde os i stand til at foretage et kvalificeret valg. Han fik også undersøgt, hvilke vine vinmenuen bestod af.
  • Den valgte vin var lige i øjet i forholde til det, vi søgte.
  • Man har gjort sig den umage på kortet at udstrege udsolgte vine.

Minus:

  • Vinpriserne er lidt i den høje ende med en ifølge vores stikprøver på 8 vine faktor 3,1 i forhold til en detail pris.

Neutralt:

  • Det ville være for meget at forlange, at tjeneren vidste alt om det store vinkorts flere hundrede vine. Men det er ikke i orden, at han ikke kunne oplyse om, hvilke vine vinmenuen bestod af. Hans almene vinkendskab var desuden tydeligvis begrænset. (Se dog også under Plus.)
Mad: 3 stjerner
Betjening:3 stjerner
Mad

Vores forret var rigeligt tung. Hovedretten var dejlig, men den ene af de to skiver kød, vi hver fik, var utyggelig (hvilket senere blev kompenseret).

Betjeningen var særdeles venlig og serviceminded. Men det gik meget langsomt mellem retterne.

Juni 2022

Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.