Christianshøjkroen

anmeldelse af (især) vinhåndteringen
Åkirkeby (postnummer), Bornholm
Vinaspektet:2 stjerner
Christianshøj kroen

Bemærk: Christianshøjkroen har, siden vi skrev anmeldelsen, skiftet forpagter, så vi kan ikke vide, hvad og hvor meget af nedenstående, der stadig er som beskrevet.

Plus:

  • Omfattende vinkort.
  • De smagte vine var af god kvalitet.

Minus:

  • Rødvine i glas blev serveret ved rumtemperatur (for varmt). Vi ved ikke om det samme gjaldt rødvin på flaske.
  • Vi kunne godt have ønsket os, at der blandt de tre valgmuligheder blandt rødvinene pr. glas havde været lettere vine (vi spiste der til frokost). Laveste alkoholprocent var 13,5%.
  • Vinvejledningens niveau forekom i højeste grad at afhænge af, hvilken tjener man fik. Vores tjeners vinkendskab forekom at være tæt på nul, mens tjeneren ved nabobordet var helt inde i tingene. Vi havde ikke indtryk af, at tjeneren var en af de udviklingshæmmede, som kroens hjemmeside gør opmærksom på, at man kan møde.

Neutralt:

  • Seks stikprøver viser en prisfaktor i forhold til detailpris på mellem 2,3 og 3,4 med et gennemsnit på 2,7. Det er indenfor det danske normalområde.
Mad: 4 stjerner
Betjening:4 stjerner
Mad

Vores vur­dering baserer sig på en frokost, med 2 x 2 serveringer.

Restaurantens navn og bygningens udseende kunne antyde "mormormad". Men der er tale om finere fransk inspireret mad.
Smag og kvalitet var fra virkelig god til fremragende. En pigvar med hummer-bisque m.m. (billedet) var favoritten.

Betjeningen var meget venlig, præcis og effektiv, hvilket i situationen var det vigtigste for os.
På baggrund af tjenerens manglende vinviden, og at hun kaldte ikke blot hummer-bisquen men al sauce for biscuit, forekom det faglige niveau at være lavt. Og ligesom i forbindelse med vinbetjeningen forekom der her at være enorm forskel på de forskellige tjenere.

Juli 2016

Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.