Campo de' Fiori
anmeldelse af vinhåndteringen
Italiensk trattoria
Søborg
Vi spiste på Campo de' Fiori en aften, hvor vi bagefter skulle til koncert, så
vi ville ikke have for meget vin til vores mad, da højt alkoholindtag og åbne sanser
ikke ligefrem går hånd i hånd.
Den eneste mulighed for at komme udenom at købe en hel flaske på Campo de' Fiori
var at tage en halv flaske af husets vin, som til gengæld var glimrende.
Vi fik ikke orienteret os nævneværdigt vedrørende de andre vine, heller ikke
hvad priser angår (der var ikke noget vinkort), så vi må have en "dybere" vurdering til gode til en anden god
gang - og vi genbesøger gerne. Da der i vores situation kun var ét vinvalg
(eller rettere: intet), kan vi
kan således heller ikke vurdere tjenerens (i vores tilfælde indehaverens) evne til at vejlede.
Selvom det er vineaspektet vi fokuserer på i vores anmeldelser, vil vi gerne nævne, at vi befandt os godt på trattoriaet.
Betjeningen var både meget italiensk, venlig og effektiv. Maden var glimrende.
198 kr. for en hovedret
forekom at være i overkanten, mens menu-priserne forekom mere rimelige.
Plus:
- Den vin vi fik, som nævnt husets vin, en Capdanio, Biferno Riserva, var overordentlig glimrende, velsmagende, behagelig og pleasende
uden at være uinteressant.
- Prisen (85 kr. for en halv flaske) oplevedes som ok, selv om den
med sin faktor 3,5 i forhold til detailpris ikke kan siges at høre til i den
lave ende.
- Ejeren havde en klar vinprofil - om man kan lide den eller ej - han
solgte syditaliensk vin, som han anså for at være overset og undervurderet.
Han ville noget med det, han serverede.
Minus:
-
Ulempen ved den begrænsende vinprofil er selvfølgelig, at
man ikke nødvendigvis kan få sin italienske favoritvin. Der var uden større
entusiasme taget en Brunello og en Amarone med for publikums skyld. Det er dog
ikke sikkert, at det geografisk begrænsede udvalg i praksis vil opleves som en
mangel. Det må vi have til gode at opleve.
-
Serveringstemperatur forekom ikke at være noget man gik op i. Vinene blev
serveret lige fra restaurantionslokalet, det vil vel sige ved ca. 20°.
Hvordan det potentielle problem vil blive håndteret en gang, hvor vi bestiller
en flaske, må vi have til gode at bedømme.
Maj 2009