Café Divino

anmeldelse af vinhåndteringen
Italiensk café
Espergærde
4 stjerner
På Café Divino

Café Divino er det nærmeste vi kommer en stamcafé, idet vi spiser frokost der ca. en gang om måneden. At kombinere frokosten med en gåtur i den skønne skov, der ligger lige ved siden af, er en dejlig oplevelse.
Caféen ejes af Franco - ja vi kender ikke folkenes efternavne - som er italiener, og caféen er som et lille stykke Italien.

Caféen har udviklet sig fra helt i starten blot at sælge is til nu ikke bare at servere frokost men også fuldgyldige aftenmenuer. Og maden er glimrende.

Se dag-billede fra caféen her.

Baseret på en middag på caféen er vores vurdering, hvad vinaspektet angår, følgende:

Plus:

  • Vinkortet, som fremgår af caféens hjemmeside, kommer godt rundt i Italien, og det burde være muligt for enhver at finde en vin, der både tager højde for, hvilken type man har lyst til at drikke, og hvor meget man vil betale.
  • Vi blev betjent af Massimo, der har ansvaret for vinsortimentet, som han er godt inde i og har et forhold til.
    Helle har spist flere gange på caféen, og i et tilfælde, hvor hun havde vinspørgsmål, som tjeneren ikke kunne klare, ringede man til Massimo, så der ser ud til at være taget højde for tjenernes svingende vinkyndighed.
  • I forbindelse med vinvalget fik vi stillet i udsigt, at hvis vi ikke kunne lide vinen, kunne vi blot vælge en anden. Fornemt!
  • Kvaliteten af den vin, som vi drak, en Vino Nobile di Montepulciano 2004 fra den for os ukendte producent Corte alla Flora var acceptabel (se dog også under Minus), og temperaturen var ok.

Minus:

  • Under Plus benævnte vi den smagte vins kvalitet som acceptabel. Den negative side af den karakteristik hedder småkedelig. Og ud fra vores kendskab til nogle af de andre vine på kortet, er det vores opfattelse, at niveauet er noget svingende og ikke helt tilregneligt.

Neutralt:

  • Et par stikprøver på detailpriser rundt omkring sammenlignet med caféens priser, viser en gennemsnitsfaktor 2,3, hvilket efter danske forhold er i den moderate ende. (Vores Vino Nobile smagte dog ikke af mere end ca. 120 kr. og den kostede 360 kr.)

Februar 2010

Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.