Bouillon

anmeldelse af vinhåndtering, mad og betjening
Fransk restaurant
Frederiksberg
Vinaspektet:4 stjerner
Inde i restauranten Bouillon

Bouillon adskiller sig især - og markant - på ét punkt, i forhold til hvad man er vant til: priserne. Vi spiste en frokost med to forretter, to hovedretter, en dessert, 2 x 1/4 liter vin, 3 x 1/4 liter vand og 2 espresso. Regningen lød på 437 kr.!!!

Man har villet efterligne restauranter i Paris, hvor alt overflødig er skåret væk. Som det ses på billedet ovenfor, sidder man relativt tæt i bænkerække efter bænkerække (og der er flere uden for billedet).

Projektet er særdeles vellykket og - os bekendt - uden sidestykke herhjemme.

Vinaspektet

Neutralt:

  • Der er mulighed for at vælge vin på "karaffel" (i realiteten ufarvede flasker uden etiket, se billedet nedenfor), enten 1/4, 1/2, 3/4 eller 1 liter. Der kan vælges mellem to rød-, to hvid- eller en rosévin, hvor druesorten er angivet. Eller man kan vælge mellem fem "rigtige" flasker vin, to hvide, to røde og en Champagne.
  • Det var for "karaffelvinenes" vedkommende under besøget ikke muligt at få information om andet end de oplyste druesorter. Man henviste til manglende tid, hvilket er legitimt, i og med at hele konceptet bygger på hurtig og effektiv eksekvering.

Plus:

  • Alle vinene ser ud til at komme fra kvalitetsimportøren Løgismose.
  • Priserne er ultralave i forhold til hvad man ser på alle andre danske restauranter. Fx koster 1/4 liter vin (svarende til to glas) ca. 50 kr. Der er i gennemsnit ganget med 1,5 i forhold til detailpris for flaske-vinene.
  • Rødvinen (Merlot, "karaffel") var glimrende og fint afkølet.

Minus:

  • Rosévinen ("karaffel") var ikke tilstrækkeligt afkølet og var lidt ligegyldig.
Mad: 4 stjerner
Betjening: 5 stjerner
Forretter, vin og vand

Som nævnt i ind­ledningen er det priserne, der væsentligst adskiller sig fra andre restauranter.
Et par detaljer: Det du ser på billedet er en græskarsuppe til 19 kr., en Salade du Chèvre Chaud til 38 kr., 2 x 1/4 liter vin til hver 49 kr. og 2 x 1/4 liter vand til hver 7 kr.

Maden er klassisk fransk bistromad som steak frites, andeconfit og crème brûlée. De retter vi smagte var rigtig gode især til prisen.

Betjeningen var effektiv, præcis og venlig. Der var i den grad styr på logistikken, hvilket er imponerende på så stort et sted med så mange besøgende.

September 2023

Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.