Bistro Francophile
anmeldelse af (især) vinhåndteringen
Fransk bistro
Helsingør
Vinaspektet:
Neutralt:
- Vinkortet er lille, hvilket er ok for en restaurant af denne type. Bemærkelsesværdigt for en fransk bistro var, at hele 38% af vinene var ikke-franske.
- Den smagte vin var rimelig og passede godt til madstilen.
Minus:
- Vores rødvin var ganske varm, og så varm at den stod og blev køligere efter ophældning i glasset.
- De oplysninger, vi hørte tjeneren give om vine, var forkerte: En Costières de Nimes blev placeret i Provence, og vi fik at vide, at Plan de Dieu var en betegnelse, som mange Châteauneuf-du-Pape producenter brugte om vine, som de ikke kunne sælge som Châteauneuf.
- Syv stikprøver viser en prisfaktor 3,3 i forhold til detailpriser, hvilket begynder at være i det dyre område.
Mad:
Betjening:
Vi spiste på restauranten til Dining Week. Forretten var god og rigtig fransk bistrostil, desserten var dejlig. Hovedretten var alt for sur, hvilket gik i destruktivt clinch med vinen.
Venlig og humoristisk betjening. Men også lidt uopmærksom og glemsom, hvilket er forståetligt, når der kun er mand og kæreste til at kokkerere og betjene hele restauranten.
Februar 2018