Baka d'Busk

anmeldelse af vinhåndtering, mad og betjening
Vegetarrestaurant
København
Vinaspektet:4 stjerner
Baka d'Busk

Alle vine er naturvine (bedømmelsen af vinaspektet er derfor Prebens alene), hvilket jo er et legitimt valg, som dog byder den vinnyder, der ikke er til naturvin på en mærkbar ulempe. Ifølge vores tjener kunne restauranten dog byde på vine, der smagte ganske "konventionelt".
Vinene er altovervejende franske med afstikkere til Tyskland, Italien, Spanien, Østrig, Ungarn, Tjekkoslovakiet, Australien, Sydafrika og Danmark.
Indledningsvis bliver man præsenteret for drikkevarekortet med to mousserende vine, to hvidvine, to rødvine og en orangevin, der alle kan købes glasvin. Efterspørger man det store vinkort, bydes der på et anseeligt antal vine: 114 hvide, 120 røde, 13 orange, 15 rosé, 29 mousserende og 10 søde vine. Prisleje: 400-18.000 (!) kr. Vi har her helt åbenbart med vinentusiaster at gøre.

Vores tjener havde et forhold til drikkevarekortets vine og kunne forklare om dem. Vi nåede ikke til at tjekke hendes viden om det store vinkorts vine.

Preben smagte de to glas-rødvine, som begge var aldeles glimrende, grundigt og smukt afkølede. Den første af disse (billedet) var restaurantens Etiket billigste flaske, og når den er god, kunne det give et indtryk af, at kvaliteten generelt er i orden.
Selv om der var tale om naturvin, var indtrykket ved smagning af disse glas også, at man havde gjort sig umage med at finde glas-vine, der ville kunne gouteres af et bredere og open-minded publikum, der ikke fanatisk afviser naturvin. Super!

Prisniveauet er middel efter danske forhold. Vi har fundet en faktor 2,7 i forhold til detailpriser ved 10 stikprøver.
Det er sympatisk, at førnævnte billigste flaske, som var en af de mulige glas-vine, kun har en faktor 2,2; vi har fundet den en detail til 185 kr., og restauranten sælger den for 400 kr.

Mad: 3 stjerner
Betjening: 2 stjerner
Mad

Betjeningen var venlig, afslappet og rimeligt effektiv.

Menuen blev præsenteret med en tavle og ledsagende forklaring. Da vi var i gang med at spise, erfarede vi, at man ved de andre borde også blev oplyst om muligheden for en tasting-menu; den havde vores tjener glemt at oplyse os om.
Vi blev anbefalet at dele tre retter til frokost. Da de to var ankommet, og vi havde smagt på dem, var det helt tydeligt, at vi ikke ville kunne spise mere end de to, (det lykkedes os at afbestille den tredje). Så det med de tre retter oplevede vi som en forkert vejledning - vi levnede efter de to. Og vi spiser ikke som fugle.

Vi udbrød begge "fantastisk" efter vores første mundfuld af maden. Der var masser af spændende og original velsmag. Men retterne var meget tunge (henh. ost og noget flødeagtigt), hvilket efterhånden lagde en dæmper på spiseglæden.
Det skal i den forbindelse selvfølgelig siges, at vi kun smagte to retter, og vi kan ikke på den baggrund sige noget seriøst om, hvordan stilen generelt er.

Vi blev, før maden kom på bordet, spurgt om vi ville have nogle oliven eller noget brød, og da den ene ret var uden brød, bestilte vi brød, der dog viste sig at være ledsaget af noget, der hovedsageligt bestod af fed tahin, en stor portion. Så det var fedt gange tre. Det ville desuden have været fair vejledning, hvis tjeneren havde oplyst os om, at brød ikke bare var brød men en selvstændig servering med fedt og mættende tilbehør.
Man havde glemt at fjerne den afbestilte ret fra regningen, så betjeningen manglede alt i alt noget præcision.

Februar 2024

Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.