Domaine Serguier hos Clemmensen Wine

Deltagere

Vi har med glæde handlet hos Clemmensen Wine et par år. Clemmensen Wine er lig med Thomas Clemmensen. Manden bag den lille garageimportør i Hornbæk har sit hovederhverv andetsteds, men der brænder en Thomas Clemmensen tydelig vinild i supersym­patiske Thomas.

Sortimentet omfatter vine fra Bourgogne, Châteauneuf-du-Pape, Barolo, Toscana, Emilia Romagna, Østrig og Franken. Et personligt udvalg, der bl.a. afspejler Thomas' ønske om at kunne have en personlig relation til dem, han handler med.

Der var inviteret til smagning af det aktuelle sortiment fra Domaine Serguier i Châteauneuf-du-Pape. Det foregik i privaten, og deltagerne var kunder, venner, vinklubmedlemmer og svigerfar. Uformelt, rart og afslappet.

Mulighed for at købe til nedsatte priser

I forbindelse med hjemtagelse eller lancering af nye vine, er der ofte mulighed for at købe vinene til nedsatte priser i en periode, hvilket abonnenter på forhandlerens nyhedsbrev oplyses om.

Andre må udtale sig om hvid Rhône...

Hr. Clemmensen lagde ud med præsentation af Serguiers to hvidvine, en Côtes du Rhône og en Châteauneuf. Dem er jeg (Preben, der deltog i smagningen) ikke den rette til at sige noget om, idet mit hvidvinssyn er for snævert til at rumme interesse for hvid Rhône. Her bør man snarere snakke med Thomas, som er tydeligt entusiastisk især i forhold til 'neufen. Flere af smagningens deltagere forekom at dele Thomas' begejstring.

De røde vine

Jeg deltog - udover fordi jeg var nysgerrig efter at opleve hvordan en smagning foregår hos Thomas - primært grundet Serguiers rødvine, der i min mund havde det tilfælles, at de var venlige og lige til at drikke, om end nogle af dem ville have gavn af et par år i kælderen.

Først smagte vi Côtes du Rhône, La joie de mon Pere, Vieilles Vignes, 2017, som havde god frugtig duft og god fyldig smag. Den koster 120,00.

Serguier producerer to forskellige Châteauneuf'er, en Tradition og en Révélation. Vi smagte begge vine i årgangene 2015 og 2016.

Der hvor jeg sad, var der en antagelse om, at 2016 skulle være en bedre årgang end 2015, om end begge skulle rangere højt blandt verdens Etiket toneangivende vinskribenter. Men det forekom mig at være tydeligt, at 2015 bekom os ved bordet bedre end 2016, hvilket jo isoleret set ikke siger noget om årgangenes objektive kvaliteter, men mere om hvordan de udtrykker sig lige nu.
Interessant var det dog, at 2016, inden vi smagte på den, ifølge Thomas blev anset for "finere", men da vi smagte på varerne forekom 2015'erne slankere, friskere og mere strukturerede. Et kig på etiketterne afslørede et halvt procentpoint højere alkohol i de to smagte 2016'ere i forhold til 2015'erne. Og alkohol bidrager alt andet lige ikke med "finhed". Så hos Serguier er det muligvis omvendt.

Drueblandingen i de to vine har det til fælles, at de består af 90% Grenache. De sidste 10% udgøres i Tradition af 5% Mourvèdre, 3% Cinsault og 2% Syrah, i Révélation af 5% Syrah og 5% Mourvèdre/Cinsault. Forskellene mellem de to cuvéer er især, at Révélation fremstilles af druer fra ældre stokke, og at 30% af denne vin lagres på nyere barriques, mens Tradition lagres på store og brugte fade.

Tradition havde i de to årgange duft og smag af bær og hestesaddel til fælles. 2015 fremstod slankere og friskere og med mere tanninrygrad. Skulle jeg vælge en af vinene til et måltid mad i dag, ville det klart være 2015. Den lavere alkohol, som er medvirkende til at slanke vinen, tiltalte mig også.
Vinen (sælges kun i årgang 2015) og koster 225,00.

Den første mundfuld Révélation 2016 gav nærmest fadchok i min mund med toner af chokolade og sødme. Fyldig, mild, lidt glat, mild syre.
Samme vin i 2015 havde også fadchokolade men mere som en antydning. Den havde mere mærkbare tanniner. Og ligesom med Tradition fandt jeg, at det halve procentpoint mindre alkohol (vi var her "kun" på 15%...) klædte vinen.

Til læserne kan vi sige: Tag til Hornbæk og køb noget vin hos Clemmensen Wine. Og til Thomas kan vi sige: Fortsæt det gode arbejde!

December 2018

Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.