Bichel Vines efterårssmagning 2013 i Klampenborg

Publikum

Jeg (Preben) deltog i dette års Bichel Vine efterårssmagning i Klampenborg. Det er fire år siden vi sidst deltog, og siden er der virkelig mange, der har fået øje på denne glimrende og gratis mulighed for at smage et udvalg - denne gang 30 vine - fra Bichels sortiment. Så mange, at jeg fik burhane-stresssymptomer ved at være presset inde mellem så mange mennesker, og hvor det var svært at komme til og besværligt at mase sig rundt. Så for mit vedkommende var det hurtigst muligt igennem og hurtigst muligt ud for at undgå at hakke for meget på andre med mit næb.

Fornuftig inddeling

Der var syv borde, et med hvidvin og resten med rød: Bourgogne, nordspansk, blandet italiensk, Piemonte, "Rhône" og den hos Bichel uundgåelige Montes fra Chile. Udmærket inddeling og rækkefølge.

Knuds gode Bourgogne

Blandt de fire røde Bourgogner syntes jeg bedst om Bourgogne, Les Corbaisons, Domaine Bernollin, 2011 ved bordet kaldet "Knuds Bourgogne", idet danskeren Knud Kjellerup (ham med Beatles-frisuren) er medejer af ejendommen. Velsmagende med tilpas friskhed og en cremet blødhed. Den koster i skrivende stund 149,95.

Les Corbaisons

Rhône-bordet

Ved Rhône-bordet kunne man smage tre Rhône-vine, en Languedoc-vin, og en som befinder sig på grænsen mellem de Rhône og Languedoc. Blandt disse fem meget forskellige rødvine syntes jeg rigtig godt om to af dem: Les Oliviers, Pays d'Oc, Jean-Louis Denois, 2010 og Châteauneuf-du-Pape, Domaine Pierre André, 2010 til henholdsvis 99,75 og 289,75.

Les Oliviers er ifølge manden ved bordet fremstillet af 85% Syrah og 15% Grenache. Meget velduftende med indsmigrende fadsødme, velsmagende, slank, ren, mild med en smule sødme.

Vine fra Languedoc og Rhône

Châteauneuf'en oplevede jeg som meget harmonisk - alt sad hvor det skulle - og med et for typen relativt diskret (læs: ikke-vulgært) udtryk. Pengene værd? Det vil vise sig hjemme ved middagsbordet.

Den evige Montes

Der har været tider, hvor jeg har oplevet, at Bichels nyhedsmails var et sandt reklamebombardement for chilenske Montes (måske det stadig er sådan, og det i så fald efter massiv træning er lykkedes mig at vende det blinde øje til). Montes har åbenbart en stor stjerne hos forhandleren. Smagningen af et par af Montes-vinene bekræftede tydeligt, at jeg personligt vinmæssigt stadig har det bedst med at koncentrere mig om Europa.

November 2013

Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.