Bichel Vine, november 2009

Bichel Vine afholdt i november to (gratis) smagninger for deres kunder, en i Jylland og en på Sjælland. Sidstnævnte, som vi deltog i, foregik på Charlottenlund Travebane i noget der vist var selskabslokaler.
Vi var som potentielle kunder også velkomne, havde vi forinden sikret os, og det var jo godt både for os, som fandt nogle nye vine til middagsbordet, og for Bichel vine, der derved fik os som nye kunder.

Opskænkning

Der var tale om en fire-timers smagning med mulighed for at smage på 24 forskellige vine. Det var decideret behageligt med et overskueligt udbud og især dejligt med god tid.
Der var østrigsk Grüner Veltliner, hvid Alsace, hvid og rød Bourgogne, Dolcetto, Teroldego og Brunello fra Italien, rødvin fra Chile og sidst - og for os ikke mindst - var Rhône repræsenteret med otte vine fra fire producenter.
Faktisk var det denne mulighed for at indhente lidt sydfransk vininspiration, der drev os til at deltage. Hvor det forekommer os at vrimle med muligheder for at smage på italiensk vin, så oplever vi, at det hører til sjældenhederne, at der er mulighed for at komme ud og smage på noget fransk.

De hvide

Alsace vinene var repræsenteret ved vine fra Albert Boxler. Vi smagte en Riesling 2007 til 129,75. Vinen faldt i høj grad i Helles smag, hvor jeg, efter at jeg har kastet mig over de tyske Rieslinger, har tendens til at kede mig lidt i Alsace-selskab.

Den hvide Bourgogne 2007 fra Patrice Rion var af den ret flæskede type med masser af bacon i duften og fadkaramel i smagen, dvs. meget fadpræget. Der var dog en fin stringent syre til at friske det hele fint op, og vinen hang fint sammen på egne betingelser. 139,75.

De røde

Som nævnt var vi taget af sted for at få ny Rhône-inspiration. Vine fra tre af de fire Rhône-producenter faldt i vores smag. Fra Gigondas-producenten Santa Duc smagte vi en Les Plans, Vin de Pays, 2007 til 55,75. Den var overordentlig god til prisen, og den skal da prøves en hverdag ved middagsbordet derhjemme.

Direktør Gunnar Steen Jakobsen og gæst Direktør Gunnar Steen Jakobsen afventer kundens dom.

De to Gigondas, som begge har fået høje Parker-scorer, var umisken­deligt vellavede i en let moderne stil, meget civiliserede med solid og meget harmonisk struktur. Aktuelt bød de mest på struktur og harmoni men ikke på så megen smag. Eller var det fordi de, ligesom alle andre vine, blev serveret ved ca. 10°? Man kan selvfølgelig varme vinene op, men det kan være svært at styre med disse små mængder, og det er under alle omstændigheder stærkt uhensigtsmæssigt at lægge ud med så lav temperatur. (Direktør Gunnar Steen Jakobsen har efter at have læst dette skrevet til os, at man - prisværdigt - tilstræber at servere rødvinene til den kølige side, omkring 13-14°, og vi er helt enige med ham i: hellere lidt for køligt end for varmt. Vi er blot ikke enige om, hvilken temperatur de serverede vine havde.) Gigondas 2007 koster 149,75, Gigondas, Hautes Garrigues, 2007 koster 269,75.

Opskænkning

Château Fortia er en historisk Château­neuf-du-Pape producent. Det var nu afdøde Baron Pierre Le Roy de Boiseaumarie der i begyndelsen af 1920'erne lancerede de forslag, der kom til at danne grundlaget for det franske appellation-system.
Fra Fortia smagte vi Le Bernard-le-Saint, Vin de Table, der hos Bichel går under navnet Baby Fortia, til 69,75. God, mild og lidt vel sød.
Af slottets Châteauneuf-du-Paper, var Cuvée Baron til smagning i årgang 2006 til 179,95. Den var glimrende. Balanceret og med pæn struktur. Ikke en kæmpe vin, men en vin, som vi tror med yderligere nogen lagring bliver et rigtig godt glas vin.

Endelig var der Costières de Nimes producenten Morgues du Gres, hvor især Helle var glad for Terre de Feu 2007 til 109,75. God med sødmefuld frugt med lakrids.

En ekstra "gevinst"

Da vi efter smagningen kunne afgive en ordre, som i dagens anledning ville blive ekspederet uden fragtomkostninger, fik vi mulighed for at bestille nogle flasker Côte-Rôti fra Guigal til en pris, som er lig med  12-styks-prisen hos en anden forhandler, som vi ikke ynder at reklamere mere for end højst nødvendigt.
Så alt i alt: God smagning (bortset fra det med serveringstemperaturen) med godt udbytte.

Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.