200 italienske for 200 danske, 2005

- italienske vine præsenteret af producenterne selv
Udskænkning

Toscavini og BB Vinimport stod for en meget flot smagning af italienske vine i begyndelsen af november. Noget nyt og anderledes i forhold til hvad vi er vant til ved disse store vinsmagninger var, at det var producenterne selv, 37 i alt, der præsenterede deres vine. Og ikke bare små ukendte producenter, men også nogle af de tunge drenge.

Giampaolo Tabarrini

Vine man normalt ikke smager

Vi kom ind imellem forbi vine, som man ikke normalt har adgang til at smage. En af de store oplevelser for mig (Helle holder sig fra Sagrantino) var at smage Tabarrini's Sagrantino vine i årgangene 1999, 2000, 2001 og 2002. De blev veloplagt og engageret serveret af indehaveren og vinmageren selv, Giampaolo Tabarrini, der i øvrigt var fuldt fortolig med at Sagrantino kan ramme lidt forbi kvinders smagsløg. Og så skal det iøvrigt retfærdigvis siges, at Tabarrinis tanniner er en del mere civilserede end normalt for Sagrantino.

I økonomiafdelingen

Vi smager ved sådan en lejlighed ikke kun på dyrere vine, men starter typisk med en runde med ikke for dyre vine. Her gjorde en Montepulciano d'Abruzzo, Rubesto 2001, fra producenten Frentana sig rigtig godt, endnu lidt eget, men med flot balance. Her får man rigtig meget god vin for de 75 kr., som vinen koster hos Toscavini.

Gerhard Hirmer, Il Molino di Grace

Hjemme igen

Efter at have smagt en del forskelligt kom turen til Il Molino di Grace, hvis vine vi ved flere lejligheder har skrevet rosende om. Efter et par smagsprøver sagde vi til hinanden: "Det her er altså ligesom at komme hjem" - vinene rammer i den grad vores smag.
Spændende og opløftende var det at smage nye årgange, bl.a. Chianti Classico Riserva 2001, der lover rigtig godt.
Dejligt var det også endnu en gang (vi har lige besøgt ejendommen) at snakke med den rare og superengagerede Gerhard Hirmer, der er medejer af ejendommen og har den daglige ledelse. Og så ejer han marken til ejendommens topvin, Gratius.

Bill Kyhl, Toscavini og Michael Bodholdt,	BB Vinimport

Ros til arrangørerne

Vi har kun roser at uddele i forbindelse med denne smagning, der var uhyre professionelt tilrettelagt og afviklet.
Det er ganske enkelt imponerende at to mindre importører kan mønstre så mange af deres producenter til at komme herop og dele ud af deres vine.
På billedet ses Bill Kyhl (til venstre) fra Toscavini og Michael Bodholdt fra BB Vinimport.

Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.