San Felice, juli 2011, side 3/3

Kælder med Poggio Rosso fade Her lagrer de lige årgange af Poggio Rosso på 500 liters fade.
Pugnitello etiket

Pugnitello

Poggio Rosso er en af de få Chianti Classico vine, der udover Sangiovese indeholder en smule Colorino. I 2004 tilsatte Leonardo Bellaccini også en smule af den gamle toscanske druesort Pugnitello, som han har eksperimenteret med siden 1995. Fra og med årgang 2004 kan Poggio Rosso også indeholde lidt Pugnitello, som har samme høje syreniveau som Sangiovese, men som tilfører vinen lidt rundhed og blødhed. Druesammensætningen hedder nu typisk 82% Sangiovese og 18% Colorino/Pugnitello.

Også Chianti Classico og Il Grigio fra og med årgang 2009 bliver fremstillet med denne druesammensætning.

Smagning

Vi smagte fadprøver af Poggio Rosso 2009 og 2010, fra flaske Poggio Rosso 2006 og 2007, Vigorello 2007 og Pugnitello 1996. Alle var gode oplevelser. Pugnitello havde en flot duft men forekom i munden en anelse præget af alder på den negative måde med et lidt oxideret præg.
Mere detaljerede beskrivelser af de nye årgange af Poggio Rosso må vente til vi forhåbentlig får de nyere årgange af vinen på bordet herhjemme.

For at få et indtryk af den indtil her for os ukendte Pugnitello i yngre tilstand, bestilte vi den senere på en restaurant, hvor vi smagte den i årgang 2007. Klassisk og god med unge og fine tanniner. To smagsprøver var dog ikke nok til at overbevise os om druens talent som solist.

Mere end Chianti

San Felice producerer også vine fra Montalcino og Maremma. Men under vores besøg på ejendommen, der som nævnt befinder sig i det sydlige Chianti Classico, var vores fokus udelukkende på vinene derfra.

Tak

Vi gik fra besøget hos San Felice med en følelse af taknemmelighed over at have haft mulighed for at se de landskaber, hvor de kære vine gror, at snakke med den ansvarlige mand og at smage på sagerne.
Vi kan også godt tillade os at være glade for at Dansk Supermarked (Netto, Føtex, Bilka) har en øjensynligt god aftale med San Felice, som sikrer os, at vi kan købe vinene herhjemme til en god pris.

GPS koordinater

Hvis du skulle have lyst til at køre forbi San Felice en dag, så er GPS koordinaterne (Garmin): N43°23.351' E11°27.462'.

November 2011

Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.