Vinrejse i Toscana: På restaurant i Montalcino

klik på billederne for stor størrelse

Vi må sige, at vi nok har forsømt Montalcino noget i forhold til andre attraktive vinområder i Toscana. Det skyldes især 1) at vi er så utroligt glade for Chianti Classico af alle mulige grunde, 2) at nabobyen Montepulciano, på trods af at den typisk ikke leverer vine på samme niveau som Montalcino, efter vores mening er sjovere at opholde sig i. Preben har også boet i byen i flere omgange i forbindelse med sprogkurser, så den nærmest er blevet hans "andet hjem".

Vi er derfor aktuelt kun leveringsdygtige i få restaurantanbefalinger i Montalcino, men vi vil selvfølgelig opdatere siden, hvis vi hen ad vejen finder andre.

Vi anfører på blå baggrund hvornår vi sidst har besøgt restauranterne, da der jo nogle gange sker ændring såsom ejer- eller stilskift over tid.

Den bedste restaurant vi har spist på er Boccon DiVino (2015), som ligger et lille stykke uden for Montalcino, når man kommer til eller forlader byen via SP14 vejen øst for byen.

Maden er herlig, vinbetjeningen noget nær perfekt, og sidder man udendørs, har man en forrygende udsigt over de gyldne bakker, der er så karakteristiske for Montalcino.

Inde i selve Montalcino ligger - og har i årtier ligget - restauranten Il Grappolo Blu (2015). Restauranten ligger, når man på den centrale gågade gennem byen er nået ca. midtvejs, på en smal sidegade til "hovedstrøget".

Vi har både spist frokost og aftensmad der og var godt tilfredse med begge dele. Maden er ikke - som på Boccon DiVino - i den elegante genre med solid og velsmagende. Vinkortet er enormt.

Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.