Sicilien: Nero d'Avola

Udvidet vinhorisont

En rejse til et vinproducerende område kan være en vidunderlig måde at få et forhold til områdets vine på.

For os er det ekstra herligt, når en rejse medfører en decideret udvidelse af vores vinhorisont. Efter vores påskeferie i foråret 2004 kom et nyt vinområde på vores landkort: Sicilien.

Nero d'Avola

På rejsen fokuserede vi hurtigt på vinene lavet af Siciliens egen og vigtigste rødvinsdrue, Nero d'Avola, som ifølge vores sanser bød på de mest interessante oplevelser.

Både Gambero Rosso og Veronelli giver adskillige topvurderinger også til vine lavet med større eller mindre andele af f.eks. Cabernet Sauvignon og Merlot - det samme efterhånden banale mønster som så mange andre steder.

Vinmarker på det midterste Sicilien

Når vi i fremtiden stiller siciliansk rødvin på bordet, bliver det sandsynligvis overvejende Nero d'Avola vine, på samme måde som vi, hvad Toscana angår, fokuserer på Sangiovese vine - og Grenache, Syrah, Mourvèdre vine fra Sydfrankrig for den sags skyld.

Voldsomt øget kvalitet

Der sker en voldsom og hurtig kvalitetsøgning af de sicilianske vine i disse år. Vi vover den spådom, at Sicilien er det næste italienske vinområde der står til "opdagelse", ligesom Apulien gjorde det for nogle år siden.

Donnafugata Her lagres Donnafugata's prestigevin

På baggrund af de vine vi smagte på vores tur, kan vi sige, at Nero d'Avola vine kan være alt fra gode dagligvine med mørk frugt og moderat alkoholprocent til store, ædle og komplekse vine. Typisk er vinene - selvfølgelig - solmodne og alkoholrige. 14,5 - 15 % er ikke et særsyn, men vi har ikke smagt vine, der bar negativt præg af dette, ingen tendens til overdreven fedme, sødme eller brændende fornemmelser.

Nero d'Avola i Danmark

Vi ser frem til at blive klogere på, hvad det danske marked byder på af Nero d'Avola vine fra Sicilien! - og skriver selvfølgelig løbende om resultaterne.

Firriato Hos Firriato

April 2004

Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.