Om Vinsiderne.dk: Ordbogen

Udsnit af ordbog

Vores vinordbog spiller en central rolle på Vinsiderne.dk. Vi bruger rundt omkring på vores mange sider naturligvis vin-fagudtryk. Og dem vil vi gerne have, at du som læser - hvis du ikke forstår ordene - har mulighed for omgående at få en forklaring på. Så ud over at man selvfølgelig kan gå ind på vinordbogen og slå et ord op, har vi en teknikalitet, som vi synes er smart: På sider, hvor der er ord, som er forklaret i ordbogen, står de forklarede ord på lysegrå baggrund. Når man med musen peger på ordet (på tablets og smartphones skal man trykke på ordet), vises en boks, der giver forklaringen fra ordbogen. D.v.s. man behøver ikke forlade den side, man er på, for at få ordet forklaret. Eksempler på ord, som er i ordbogen, og som du kan få forklaret på denne måde er:
(prøv ->) crianza og dekantere.

Ordbogen består i skrivende stund (maj 2016) af ca. 650 opslag. Vinbestanddele som syre og tannin beskrives. Vigtige druesorter, vinregioner, vinfremstillingsmetoder og klassifikationer bliver præsenteret. Vi forklarer hvad appellation betyder, og vi beskriver de appellationer, som optræder rundt omkring i f.eks. anmeldelser.

Ordbogen vokser løbende. Når vi bruger et ord, som ikke er forklaret, tilføjer vi det til ordbogen.

Se vinordbogen

Til oversigten over præsentationer af alle sektioner

Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.