Om Vinsiderne.dk: Vinanmeldelser

Søgeinterfacet Udsnit af søgeinterfacet

Til nytte for læseren

Vinanmeldelserne har siden Vinsidernes "fødsel" i år 2000 været en central del af vores aktivitet. Vi anmelder de vine, som vi smager, hvis de forhandles i Danmark. På indgangssiden til anmeldelserne vises altid kun de vine der aktuelt kan købes. Meningen er nemlig, at anmeldelserne skal kunne være vores læsere til gavn. Vi tjekker derfor jævnligt, om de anmeldte Afkrydsningsfelter vine stadig forhandles. Hvis ikke de gør, forsvinder anmeldelserne ikke, men du skal tilvælge, hvis du vil se dem; det sker via fluebenet ud for Udgåede vine/årgangeindgangssiden til anmeldelserne.

Mange valgmuligheder for visning

Via de mange filtreringsmuligheder er der i det hele taget talrige muligheder for at vælge til og fra blandt vinanmeldelserne. På billedet øverst er eksempelvis valgt vine fra Bilka op til 100 kr.

Man kan også vælge forskellige sorteringer for at få anmeldelserne vist i den rækkefølge man ønsker, f.eks. med de billigste vine eller dem med flest stjerner øverst.

Kvalitet og pris

Vi tildeler stjerner for vores oplevelse af vinens kvalitet, og hvor godt vi kan lide den. Prisen indgår ikke i stjerne-vurderingen. Hvis man vil se vores vurdering af, hvor godt forholdet mellem kvalitet og pris er, kan man tilvælge det ved at sætte flueben i feltet Vis kvalitet-pris.
Betydningen af stjernene og symbolerne for kvalitet-pris-forhold kan ses på vores side Symboler.

Grundig og fair vurdering

Langt de fleste vine bliver vurderet over minimum en hel aften herunder sammen med mad. Nogle vine, der egner sig til at blive drukket uden mad, bliver smagt over flere dage.
Vi bruger således ikke den almindelige vinanmelder-metode, hvor man smager i batterier, og hvor vinene risikerer at blive vurderet på baggrund af den kalibrering af smagsløgene der uundgåeligt finder sted, når man smager mange vine efter hinanden. Det øger chancen for en retfærdig bedømmelse, at en vin vurderes for sig selv, ikke i sammenligning med andre og over god tid. Dette er altid mest fair men især overfor vine med finere og mere elegante kvaliteter, vine som risikerer at fremstå som tyndbenede, hvis de bliver holdt op mod vine i mere muskuløs stil.

Også anmeldelser med minus foran

Vi mener, at med til at få god vin i glasset hører, at man også har en ide om, hvad man måske skal gå uden om. Så en anden ting, vi gør anderledes end mange andre web-vinanmeldere, er at vi også offentliggør anmeldelser af vine, som vi finder mindre gode eller dårlige. Det har givetvis indflydelse på antallet af forhandlere, der ønsker at få vin anmeldt hos os, men det er vigtigere for os at gøre tingene, som vi synes de skal gøres, end ved leflen for forhandlerne at prøve at sikre en lind strøm af tilsendte vinprøver.

Vi er ikke altid enige

De fleste vine drikker og vurderer vi sammen. Er vi uenige, tildeles det antal stjerner, som er et gennemsnit af vores vurderinger med angivelse af, hvad vi hver især mener.
Nogle vintyper, som Helle typisk ikke bryder sig om, anmelder Preben alene. Det er Nebbiolo-vinene fra Piemonte (Barolo o.lign.), Sagrantino-vinene fra Umbrien, de tyske hvidvine og naturvin.

Se siden med vinanmeldelser

Til oversigten over præsentationer af alle sektioner

Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.