Kort (Frankrig, Italien og Spanien)

Udsnit af kort

Vi har et par kort af forskellig type, alle omhandlende Frankrig og Italien.

Nogle af kortene er pdf-filer, som kun kan ses, hvis man har Adobe Reader installeret på sin computer. Programmet kan downloades her.

1) Der er en oversigt over Italiens geografiske regioner, idet det er almindelig praksis også at opdele Italiens vine efter disse regioner.

2) Kortet med de overordnede franske vindistrikter er meget overordnet og har f.eks. Rhône-dalen med (der bruges franske betegnelser), men Rhône-dalen er ikke yderligere opdelt, hverken i den sydlige-/nordlige del af dalen eller i dalens underdistrikter som f.eks. Gigondas og Hermitage.

3) Kortet over Bordeaux-distriktet (pdf-fil) er meget detaljeret med (os bekendt) alle underdistrikter. Således er f.eks. alle "satellit-appellationerne" til Saint-Émilion med.

4) Kortet over Bourgogne distriktet (pdf-fil) viser tydeligt distriktets opdeling i (fra nord) Chablis, Côte de Nuits, Côtes de Beaune, Côte Chalonnaise og Macônnais. Desuden fremgår placeringen af områdets vigtige landsbyer.
Beaujolais i syd er af en eller anden grund ikke med.

5) Kortet over Loire-dalens appellationer skulle have det hele med fra vest til øst. Grundet dets størrelse åbner siden i et nyt vindue.

6) Endelig kan du se et kort over Spaniens vindistrikter her (pdf-fil).

Vi håber hen ad vejen at kunne skaffe adgang til flere kort over vindistrikter, i nogle tilfælde også bedre kort.

Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.