Philipson Wine

- et usympatisk salgskoncept

For ca. 3 år siden besluttede vi at prioritere omtale af de vinhandlere, som vi synes bidrager positivt til vinlivet i Danmark.
Vi anmeldte første gang Philipson Wine i 2005. Det var nok ikke sket, hvis vi på det tidspunkt havde haft ovennævnte indstilling.

Mange vinforhandlere har siden vores første anmeldelse efterabet Philipson Wine's salgsteknik, som desværre til stadighed ser ud til at brede sig. Vi har af den grund i forbindelse med oprydning i og opdatering af vores vinforhandleranmeldelser valgt at beholde anmeldelsen af Philipson Wine og opdatere den i minimalistisk form og som en generel kommentar til et salgskoncept, som vi finder usympatisk.

Philipson Wine's salgskoncept baserer sig på køb af 12 flasker af samme vin. Prisen ved køb af én flaske er ofte i eksorbitant grad højere end 12-styksprisen. For vinnydere som os, der holder af at smage meget forskellig vin, og som derfor yderst sjældent køber større kvanta af enkelte vine, er det derfor uattraktivt at handle hos Philipson Wine.

Når en vin sættes til en 1-stykspris, der er f.eks. over 100% højere end 12-styksprisen, Philipson Wine priseksempler ser vi det som, at 1-styksprisen er voldsomt opskruet med det formål at få besparelsen til at se monstrøs ud. Dette finder vi bekræftet ved flere gange at have set vine, hvor Philipsons 12-stykspris er på niveau med eller over andre forhandleres 1-stykspris. M.a.o. 12-styksprisen forekommer at være den pris, der er tættest på at afspejle vinens reelle værdi. Det har naturligvis den effekt, at man afholder sig fra at købe enkeltflasker.

Det kan sammenfattes til: Vi afholder os fra at handle hos Philipson Wine og andre, der praktiserer samme type prispolitik. Det handler om, at vi ikke vil acceptere at skulle købe et større kvantum for at få en vin til den "rigtige" pris, og at vi føler antipati i forhold til forhandlere med den type praksis.

Februar 2016

Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.